Culinar.md

Clătite cu dulceaţă

Ingrediente:
– 1/2 kg faină albă
– două ouă
– un litru de apă minerală
– două plicuri zahăr vanilat
– sare
– dulceaţă

Mod de preparare
Se pune făina într-o oală, se adaugă ouăle, zahărul vanilat şi sarea, apoi se toarnă apa minerală şi se amestecă cu un tel până când se omogenizează conţinutul. Se încinge o tigaie neadezivă şi se unge cu o bucată de cârpă curată/şerveţel de hârtie înmuiată în ulei. Se toarnă câte un polonic mic din compoziţie şi se înclină tigaia, pentru ca aceasta să se întindă uniform. Prăjiţi clătita timp de un minut, până când marginile devin crocante şi compoziţia se pătrunde. Întoarceţi clătita cu ajutorul unul cuţit mai lat şi prăjiţi încă un minut. Dacă prima clătită este prea groasă, mai adăugaţi apă în compoziţie pentru a o dilua. Apoi scoateţi clătita pe o farfurie şi puneţi-o în cuptorul încălzit pentru a sta caldă. Repetaţi procedeul cu tot aluatul rămas. Nu uitaţi să ungeţi tigaia la fiecare două-trei clătite. Când aţi terminat de prăjit clătitele, le veţi umple cu dulceaţă la alegere şi le veţi rula… Se servesc atât calde, cât şi reci.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *