Culinar.md

Clătite tiramisu

Dacă vorbim de o zi de weekend, cu atât mai mult, așa că te provoc să încerci această rețetă delicioasă care combină prăjitura italienească iubită de toată lumea, tiramisu, cu clătitele.

Ingrediente:

Pentru clătite:

4 ouă mari

180 ml lapte

60 ml apă minerală carbogazoasă

40 g unt, topit

2 linguri de cafea espresso (sau cafea tare)

1 linguriță de extract de vanilie

125 g făină

3 linguri de zahăr

2 linguri de cacao

Un sfert de linguriță de cacao

Pentru umplutură:

230 g brânză mascarpone

230 g cremă de brânză

200 g zahăr

60 ml lichior de cafea sau cafea tare

2 linguri de extract de vanilie

Opțional, pentru topping: frișcă, sirop de ciocolată, cacao

Mod de preparare:

Pentru a prepara aluatul de clătite, amestecă ouăle cu laptele, apa minerală, untul topit, cafeaua și vanilia, într-un vas mai mare. Separat, amestecă făina cu zahărul, cacaua și sarea, iar apoi adaugă-le în compoziția cu ouă și amestecă totul până când obții un amestec omogen. Acoperă vasul în care se află aluatul cu o folie de plastic sau un prosop de bucătărie curat și lasă-l la frigider timp de o oră (sau peste noapte).

Pune o tigaie pe foc mediu să se încingă și unge-o cu puțin unt topit sau ulei vegetal. Adaugă câte puțin din aluat în tigaie, rotind-o pentru ca aluatul să formeze clătita. Când suprafața vizibilă a acesteia este uscată, întoarce clătita pe cealaltă parte și mai las-o să se coacă aproximativ 20-30 de secunde. Repetă această etapă până când consumi tot aluatul. Ar trebui să îți iasă în jur de 22 clătite medii.

Ca să faci crema, mixează brânza mascarpone și crema de brânză împreună cu zahărul, până când se formează un amestec aerat și pufos. Apoi, adaugă cafeaua sau lichiorul de cafea și esența de vanilie. Amestecă totul la un loc, până când obții o compoziție omogenă.

Ca să asamblezi clătitele, tot ce trebuie să faci este să pui cam 2 linguri de cremă în centrul unei clătite și să o rulezi, iar apoi să o decorezi cu frișcă și sirop de ciocolată.

Sursa: bunadimineata.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *