Actualitate

Clubul de noapte din Istanbul vizat de un atac terorist în noaptea de Anul Nou a fost demolat

După ce municipalitatea a ordonat demolarea parțială a clubului, imagini televizate transmise de Reuters arătau resturi de lemn în zona unde se afla clubul exclusivist Reina, pe malul european al Bosforului. Doar intrarea în club a rămas intactă.

Consiliul orașului Istanbul a afirmat într-un comunicat că decizia demolării parțiale a clubului a fost luată pentru că patronii localului au încălcat reglementările.

Agenția de presă Anadolu a citat angajați ai clubului Reina care au afirmat că nu au știut de decizia privind demolarea localului.

Poliția turcă l-a arestat pe 17 ianuarie pe presupusul atacator, un cetățean uzbec acuzat că a acționat în numele Statului Islamic. Gruparea jihadistă a revendicat atacul, spunând că a fost un act de răzbunare pentru implicarea militară a Turciei în Siria. Printre persoanele ucise în club s-au aflat cetățeni turci, turiști din mai multe state arabe, din India și Canada.

Luna trecută, Statele Unite au dezvăluit că în cursul unei operațiuni militare secrete a fost ucis un luptător al grupării Stat Islamic, văzut ca un colaborator apropiat al liderului Abu Bakr al-Baghdadi și legat de atacul asupra clubului de noapte din Istanbul, din noaptea de Revelion.

AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *