Sport

Clubul Zimbru Chişinău a împlinit 70 ani de la fondare

Jucătorii care au apărat culorile sportive ale echipei în cele mai multe meciuri în campionatele URSS sînt, în ordine, Gheorghe Tegleațov (453 de partide), Ion Caras, Valeriu Volostnîh, Pavel Cebanu, Anatol Rîbac, Alexandru Mațiura, Nicolae Cebotari, Vladimir Țincler. Cel mai bun golgheter al clubului este Iurie Korotkov. El a marcat în 1955 31 de goluri. Igor Nadein a înscris în campionatele Uniunii Sovietice cel mai multe goluri – 78. În campionatele naționale, lider la acest capitol este Iurie Miterev cu 129 de reușite.

Anatol Teslev a devenit campion european cu echipa de juniori a URSS (1966). Alexandru Spiridon a jucat pentru selecționatele de juniori și tineret ale Uniunii Sovietice 30 de meciuri și a marcat 12 goluri. Igor Spelnicov a evoluat în 40 de meciuri pentru reprezentativa de juniori, devenind vicecampion european în 1984.

Zimbru este singura echipă care a participat la toate edițiile Diviziei Naționale. A devenit de opt ori campioană și de șase ori deținătoare a Cupei Moldovei. În turneele intercluburi europene le-a eliminat din competiție pe Dinamo Tbilisi, Goteborg (Suedia), CSKA Sofia (Bulgaria). Astăzi, Zimbru marchează jubileul jucînd la Bălți cu Zaria din localitate în semifinalele Cupei Moldovei Orange.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *