Fotbal

Cluburile de fotbal din R. Moldova scad în clasamentul mondial

Spre deosebire de anul trecut, Moldova este reprezentată doar formațiile Sheriff, Dacia și Iskra-Stal. Zimbru și Olimpia nu au fost incluse în clasament.

Sheriff Tiraspol este cea mai bine clasată echipă din Moldova. ,,Tiraspolenii” ocupă locul 139, în cădere cu 20 poziții în ultimul an și sunt la egalitate de puncte cu FC Caracas din Venezuela, FK Aalesunds din Norvegia dar și cu câștigătoarea Cupei Mondiale din anul 2000, SC Corinthians Paulista São Paulo.

Campioana Moldovei, Dacia Chișinău se situează pe poziția 220, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 10 din campionatul german, FC Nürnberg și cu multipla campioană a Qatarului, Al-Sadd SC Doha. ,,Lupii-galbeni” au căzut 32 de poziții în ultimul an.

Ultima reprezentantă a R. Moldova în top este deținătoarea Cupei Moldovei, Iskra-Stal Râbnița. ,,Oțelarii” ocupă poziția 305 la egalitate cu Dinamo Moscova, formația internaționalului moldovean Sergiu Epureanu dar și cu formația japoneză Shimizu FC.

Spre deosebire de anul trecut, alte două formații din R. Moldova, Zimbru Chișinău și Olimpia Bălți nu au fost incluse în clasamentul celor mai bune 400 cluburi din lume. Prima poziție este ocupată FC Barcelona, urmată de Real Madrid și Manchester United. Steaua București este cea mai bine clasată echipă din România și ocupă locul 76 în top.

Timpul.md (Radu Lisița)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *