Eveniment

Cluj: Manifestări dedicate împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române

În celelalte orașe din Cluj vor fi de asemenea organizate evenimente dedicate acestei zile, rămasă în memoria colectivă sub denumirea de Unirea Mică.

În cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române va avea loc o ceremonie religioasă, urmată de depuneri de coroane la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. După acest eveniment organizat de Prefectura Cluj va avea loc o ceremonie militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie ‘Gemina’, precum și defilarea gărzii de onoare. Detașamentul de onoare va fi constituit din militari din Regimentul 50 Rachete Antiaeriene ‘Andrei Mureșianu’, Batalionul 55 Comunicații și Informatică ‘Napoca’, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Avram Iancu’ din Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca organizează de asemenea un program special. De la ora 16.00, în Piața Unirii, va începe un spectacol folcloric. Programul dedicat Zilei de 24 Ianuarie se va încheia cu un spectacol de artificii, programat de la ora 20.00. De asemenea, pe tot parcursul acestei zile, intrarea pe patinoarul amenajat în Piața Unirii va fi liberă.

În județ, în fiecare dintre orașele Clujului vor avea loc evenimente dedicate acestei zile. Primăria municipiului Turda, Consiliul Local și Casa Municipală de Cultură organizează de la ora 17,00 spectacolul folcloric dedicat Unirii Principatelor Române, pe scena Teatrului ‘Aureliu Manea’. Pe platoul din fața Primăriei Municipiului Turda, în intervalul orar 18:30 — 18:40, cei prezenți vor lua parte la Hora Unirii, iar în jurul orei 18.40, în aceeași locație, pot asista la focul de artificii pregătit de către organizatori.

În municipiul Dej, de la ora 13.00, în Sala Mare a Primăriei va avea loc o sesiune de comunicări în cadrul simpozionului ‘Unirea Principatelor Române’ urmată de un moment artistic susținut de ansamblul folcloric ‘Someșana’ al Casei Municipale de Cultură Dej. La Biblioteca Municipală Dej va avea loc expoziția de carte: ‘Mica Unire și Domnul ei’.

Primăria și Consiliul Local Câmpia Turzii organizează evenimentul cultural intitulat ‘Hai să dăm mână cu mână’. Evenimentul se va desfășura la Palatul Cultural ‘Ionel Floașiu’, în sala de spectacole ‘Mircea Mihășan’, începând cu ora 16.00. Manifestările se vor încheia cu Hora Unirii, cu participarea Fanfarei Promenada în Piața Tricolorului.

Primăria municipiul Gherla organizează o expoziție de carte dedicată Zilei Unirii Principatelor Române, iar la Casa Municipală de Cultură va avea loc un spectacol artistic cu participarea Ansamblului folcloric ‘Ardealul’ și a fanfarei din localitate.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *