CM de Snooker: O'Sullivan se califică în sferturile de finală de le Crucible, Ding il urmeaza

publicat în Snooker pe 26 Aprilie 2011, 07:42

Ronnie O'Sullivan s-a calificat luni seara în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Snooker, după o victorie cu 13-10 în faţa lui Shawn Murphy. Meciul serii a fost însa cel dintre Ding şi Bingham, chinezul obţinând prima sa calificare din carieră în sferturile de finală de la Crucible, muncită în frameul decisiv. Iată şi tabloul complet al sferturilor.
 

Sesiunea de luni seara a inceput de la scorul de 9-7 pentru O'Sullivan, care apoi a condus cu 12-8. Murphy a inceput sa joace totul sau nimic, a reusit niste lovituri excelente pe fondul si al unor lovituri mai slabe (dar nu gresite) ale adversarului, apropiindu-se la 12-10.

In frameul urmator, Murphy era in control, insa a aratat ca este si el om gresind o bila usoara. O'Sullivan a intrat la masa si nu a mai gresit, trebuind sa introduca toate bilele pentru victoria cu 13-10.

El il va intalni in sferturile de finala pe John Higgins.

Un alt sfert de finala decis luni seara este Ding - Selby. Daca Murphy nu a reusit o revenire cu O'Sullivan, seara a fost salvata de Ding. Acesta a fost protagonistul unei partide castigate pe muchie de cutit, cu mare dramatism. El -a invins in frameul decisiv pe Bingham, desi acesta din urma condusese cu 12-9. Ding a revenit si a egalat la 12, iar in frameul decisiv a reusit niste lovituri excelente, obtinand prima sa calificare in sferturile de finala ale unui campion mondial.

Tabloul sferturilor de finala ale Campionatului Mondial de Snooker:
Trump - Dott
Ding - Selby
Williams - Allen
O'Sullivan - Higgins