Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 16:51
Abonamente
 
 
 

Chișinău 19 Februarie 2016, ora 11:52

CMC a suspendat construcția benzinăriilor și a unor blocuri din Capitală

Marime Font

Consiliul municipal Chişinău a decis să anunţe moratoriu pe construcţia câtorva staţii PECO din capitală. 

Astfel, construcţia benzinăriilor de pe străzile Calea Ieşilor, Nicolae Dimo, Mihail Sadoveanu, Melestiu şi bulevardul Renaşterii vor fi suspendate pe parcurs de un an. Un proiect de decizie în acest sens a fost votat unanim în cadrul şedinţei Consiliului de joi, 18 februarie.

Proiectul de lege a fost elaborat de consilierul Ion Ştefăniţă cu suportul Mişcării Ecologiste Urbane. Potrivit autorului proiectului, actualmente unele benzinării sunt amplasate la distanţe prea mici unele de altele, în apropiere de parcuri, scuaruri şi monumente.Totodată, decizia interzice eliberarea noilor autorizaţii şi acte permisive pentru construcţia staţiilor PECO până la aprobarea unei noii scheme municipale de amplasare a benzinăriilor.

Potrivit datelor Asociaţiei obşteşti „Mişcarea ecologistă urbană”, în municipiul Chişinău sunt cu 95 de staţii PECO mai mult decât prevede schema municipală de amplasare a benzinăriilor. Legislaţia stipulează că benzinăriile trebuie să se afle la o distanţă de 25 de metri de casele de locuit şi la 50 de metri de şcoli şi grădiniţe.

CMC a suspendat construcţia blocurilor pe trei adrese din capitală

Construcţiile blocurilor locative pe trei adrese din capitală vor fi suspendate. Consiliul municipal Chişinău a solicitat de a retrage autorizaţiile de construcţie pe adresele Ion Creangă 1, Andrei Doga 32/2 şi Nicolae Dumo 1. O decizie în acest sens a fost votată la şedinţa Consiliului municipal de joi, 18 februarie 2016.

Totodată, consilierii au solicitat suspendarea pe termen de 30 de zile a construcţiilor de pe adresele Decebal 70 şi Decebal 72/2, unde este situată Şcoala sportivă a rezervelor olimpice.

De asemenea, consilierii au decis să fie instituită o comisie de lucru pentru modificarea modalităţii de atribuire a terenurilor din proprietatea Consiliului municipal Chişinău şi a modului de autorizare a construcţiilor în capitală pentru perioada 2011-2015. Din această comisie vor face parte şapte persoane: şase consilieri şi un reprezentant al societăţii civile. Comisia va sistematiza, până la data de 30 aprilie 2016, toate materialele referitor la şantierele unde a fost suspendată construcţia şi va prezenta în CMC raportul şi propunerile sale.

Sursa: IPN

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md