Actualitate

CNA a oferit detalii despre percheziţiile efectuate la postul vamal Sculeni

Potrivit sursei citate, urmărirea penală a fost iniţiată la sfîrşitul lunii octombrie curent pentru corupere pasivă comisă de către funcţionari din Serviciul Vamal. „Banii erau estorcaţi pentru a nu verifica marfa la intrare, a nu indica valoarea exactă a bunurilor şi perfectarea actelor de import. În urma acestor acţiuni, în bugetul de stat nu ajungeau mijloacele financiare care trebuiau să fie achitate în calitate de impozit sau taxe vamale la importul mărfurilor. Sumele variau între 50 şi 200 de euro, în funcţie de valoarea mărfii care urma să fie importată. Ulterior, în cadrul urmăririi penale vor fi evaluate pagubele aduse bugetului de stat”, a menţionat Zumbreanu.

În total, astăzi au fost efectuate 18 percheziţii, în urma cărora au fost reţinuţi 15 angajaţi: şeful Biroului Vamal Ungheni, adjunctul acestuia, şeful postului vamal Sculeni, trei şefi de tură şi nouă inspectori vamali. „Percheziţiile au fost efectuate la domicilii, la birourile de serviciu şi automobilele persoanelor reţinute”, a specificat Zumbreanu.

Timp de 72 de ore, procurorii urmează să decidă dacă vor fi înaintate demersuri privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *