CNA face percheziții de amploare la penitenciarul din Bender

publicat în Actualitate pe 19 Iulie 2017, 17:56

Percheziţii fără precedent. Ofiţerii CNA, procurorii anticorupţie şi angajaţii Departamentului Instituţiilor Penitenciare au discins la una dintre cele două izolatoare aflate în regiunea transnistreană şi gestionate de către autorităţile de la Chişinău. Operaţiunea a avut loc acum o lună şi jumătate, în cadrul unui dosar iniţiat pe acţiuni de corupere.

Ofiţerii structurilor de forţă din Republica Moldova au iniţiat o anchetă penală pe numele șefului și a șefului adjunct al unuia dintre penitenciarele din Bender după ce aceştia ar fi cerut bani de la rudele unui deţinut, pentru a le permite anumite acţiuni ilegale pe teritoriul izolatorului.

"Era vorba la acel moment despre unele întrevederi de lungă durată. Pentru acordarea acestor servicii, respectivul angajat al DIP-ului, penetenciarului, cerea sume de bani care nu i se cuvin", a spu şeful-interimar DIP, Aureliu Suhan.

După recepţionarea informaţiei operative, ofiţerii şi procurorii CNA, în comun cu angajaţii Departamentului Instituţiilor Penitenciare au făcut percheziţii fără precedent pe un teritoriu necontrolat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova. Aceştia au ajuns sub acoperire în regiunea Transinstreană.

"Percheziţiile au fost supuse biroul de serviciu a şefului, şefului adjunct a penitenciarului, angajaţi a penitenciarului, inclusiv şi celulele unui dintre deţinuţi. Rezultatele percheziţiilor au confirmat, cele invocate de petiţionar", a precizat Aureliu Suhan.

În prezent, persoanele vizate în dosarul de corupţie, se află sub urmărire penală. În regiunea transnistreană sunt două penetenciare de tip închis care rămân în gestiunea autorităţilor de la Chişinău după autoproclamarea aşa-zisei republici moldoveneşti nsistrene. Ambele izolatoare se află în oraşul Bender.

Publika.md