CNA-ul condus de consilierul lui Dodon anunță un „mare” caz de corupție / Prinsă cu mită de 139 de euro

publicat în Actualitate pe 15 Iunie 2021, 17:23

 

Prodecanul facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Studii Europene din Moldova a fost reţinut, astăzi, în urma unui denunţ, depus de o studentă.

Potrivit declarantei, lectorul universitar i-ar fi cerut 3000 de lei pentru o promova la examenul final şi anume susţinerea tezei de licenţă. În denunţul recepţionat, studenta a declarat că urma să susţină teza de licenţă, dar că la verificarea acesteia prodecana s-a arătat nemulţumită de calitatea materialului prezentat.

Ca să o ajute să promoveze examenul, femeia i-ar fi propus o teză deja scrisă în schimbul a 3000 de lei (echivalentul a 139 de euro). Ca să evite transmiterea directă a banilor, suspecta i-a sugerat studentei să-i achite una din ratele creditului (3000 de lei), contractat de aceasta pentru cumpărarea unui telefon cu preţul de aproximativ 28 000 de lei.

Pentru documentarea cazului a fost deschisă o anchetă, iar în procesul investigaţiilor a fost urmărită achitarea creditului la una din instituţiile de microcreditare din capitală. Astăzi, prodecanei i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit, ulterior fiind reţinută pentru 72 de ore. 

Amintim că fostul șef al lui Dodon a fost filmat cum ia pungi cu bani de la Plahotniuc și nu i s-a întâmplat nimic.