Actualitate

CNAS premiată la Stockholm

Premiul Asociaţiei Internaţionale pentru Securitate Socială a fost acordat luni, 18 aprilie, în cadrul Forumului regional de securitate socială pentru Europa, transmite IPN cu referire la pagina electronică a CNAS. În cadrul concursului, care are loc la fiecare trei ani, au fost depuse 71 de cereri, din 27 de organizaţii din 19 ţări. În acest an, tema principală a Forumului internaţional s-a referit la cele mai importante inovaţii din sistemele de securitate socială. De asemenea, tematica Forumului s-a axat şi pe cele mai bune practici, care ilustrează angajamentul instituţiilor europene de protecţie socială la standarde ridicate.

Forumul regional de securitate socială pentru Europa a devenit o importantă platformă pentru administratori şi manageri de nivel superior, politicieni şi experţi, care au avut posibilitatea de a face schimb de informaţii şi de a analiza starea de securitate socială şi administrare în Europa.

La etapa actuală, Republica Moldova este parte a 16 convenţii internaţionale în domeniul securităţii sociale. Acorduri bilaterale sunt semnate cu mai multe state, printre care: România, Rusia, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Belgia etc. La etapa de negocieri se află acordurile cu Letonia, Turcia şi Israel.
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *