Astăzi 20 Martie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 20:19
Abonamente

Actualitate 1 Septembrie 2015, ora 15:25

Școala din Verejeni a fost numită în memoria unui pompier căzut la datorie (VIDEO)

Marime Font

Conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a fost prezentă la un eveniment important pentru localitatea Verejeni, raionul Telenești.

Școala din localitate a fost numită de astăzi "Nicolae Popa", în numele unuia din pompierii care și-au pierdut viața la lichidarea unui incendiu în luna noiembrie anul trecut.

Odată cu această ocazie, în incinta școlii a fost inaugurată și o placă comemorativă, care a fost sfințită și la care au fost depuse flori de către angajați ai Serviciului Situații Excepționale, părinții pompierului decedat, rude, dar și de către elevii din școală. Reprezentanți ai școlii, administrației localității dar și ai Serviciului Situații Excepționale au ținut să spună cuvinte în memoria pompierului, dar și felicitări pentru micuții care au pășit pentru prima dată pragul școlii, urîndu-le succes și îndemnîndu-i să îmbrățișeze, în viitor, profesia de salvator.Cei 40 pompieri și salvatori prezenți la eveniment au venit să aducă cadouri elevilor, care să le fie de folos pe parcursul anului școlar, iar la final, copiilor din clasa întîi le-au înmînat primele abecedare. Cei mici au promis că vor avea succese și că vor alege să devină pompieri și salvatori, pentru a-și apăra familia și țara.


sursa: timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 20 Martie 2018, de Constantin Tănase

Moldova a renunțat la propriul ei act de naștere?

Noi am abdicat de la principiile Declarației de Independență; moldovenii, care mai rămân pe aceste principii sunt în minoritate și sunt numiți „radicali”, „extremiști”, „naționaliști”, „xenofobi”, „legionari”, „naziști”,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Martie 2018, de Moni Stănilă

Program de reunificare

Când Uniunea Scriitorilor a ieșit cu o declarație de unificare, s-au găsit destui care să vină cu reproșuri, că e prea târziu sau prea aliniat la ce se întâmplă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Martie 2018, de Pavel Păduraru

Luni, când se vor trezi rușii din somn…

Duminică, cel mai mare stat din lume, Federația Rusă, care nu-și poate întreține toți cetățenii și unde există și astăzi oameni care mor de sărăcie, a făcut o risipă colosală de bani.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul

 

 Cele mai citite articole Timpul.md