Actualitate

Cod roşu de inundaţii în România: Doi oameni şi-au pierdut viaţa

Zece trenuri au fost anulate din cauza închiderii circulaţiei între Adjud şi Pufeşti, în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente, iar altele circulă pe o rută ocolitoare. 

În ultimele 24 de ore, doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa, fiind luaţi de viitură, iar alţi două sute au fost evacuaţi de pompieri din casele lor din cauza inundaţiilor, se arată într-un comunicat al MAI din România. 

"În judeţul Bacău, o sută de persoane au fost evacuate preventiv din localităţile Mărgineni, Helegiu, Brătila şi Livezi.Alte 38 de persoane, dintre care 19 adulţi şi 19 minori au fost salvate din situaţii critice. În localitatea Livezi un bărbat a fost găsit înecat în urma viiturilor.", se notează în comunicat.

Cea de-a doua persoană decedată este din judeţul Vrancea, aici situaţia fiind gravă în localitatea Rugineşti.

"În judeţul Vrancea o situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea Rugineşti, unde viitura produsă ieri de pe râul Trotuş acoperă încă 3 kilometri pe DN2 şi pe ruta feroviară spre Adjud. Tot în localitatea Rugineşti o persoană a fost găsită decedată, fiind surprinsă de viitură", anunţă MAI.

În judeţul Neamţ, 64 de persoane au fost evacuate din localităţile Straja, Tarcău şi Hangu. În noaptea de joi spre vineri au fost evacuaţi preventiv zeci de oameni din mai multe localităţi şi din judeţul Galaţi, aici situaţia fiind gravă în localitatea Brăhăşeşti.

Sunt în continuare fără curent electric patru localităţi dintre care două sunt din judeţul Neamţ şi câte una din judeţele Harghita şi Suceava.

"În ultimele 24 de ore MAI a avut pregătiţi peste 7.000 de angajaţi, dintre aceştia peste 4.500 de pompieri, jandarmi şi poliţişti intervenind în cursul nopţii trecute în localităţile afectate", se mai adaugă în comunicatul MAI.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că avertizarea cod este valabilă până astăzi la ora 18.

În intervalul menţionat, în judeţele Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani ploile vor avea caracter torenţial şi se vor depăşi local 50 l/mp şi izolat, mai ales în zona de munte, 80…100 l/mp.

Sursa: Mediafax 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *