Culinar.md

Codul culorilor în alegerea fructelor

Pentru a fi bine informat ar trebui să ştii că există un „cod al culorilor”. În acest număr voi vorbi despre două game dintre cele mai importante:

Albastru/roşu-închis (învinge efectele îmbătrânirii) – fructele în aceste culori au o concentraţie mare de substanţe fitochimice (antocianină şi fenoli) care sunt studiate în prezent pentru proprietăţile lor antioxidante şi antiîmbătrânire. Este recomandată includerea în dietă a fructelor de culoare albastră/roşu-închis pentru că ajută la reducerea riscului de cancer; influenţează benefic tractul urinar; îmbunătăţeşte memoria; asigură o îmbătrânire lentă şi naturală.

De reţinut: curele de slăbire bazate pe consumul de fructe şi evitarea grăsimilor saturate şi a colesterolului pot reduce riscul unor anumite tipuri de cancer.
Fructe de culoare albastră/roşu-închis sunt: afinele, coacăzele negre, prunele, smochinele, strugurii, stafidele.

Galben şi portocaliu (antioxidanţi foarte puternici) – fructele galbene/portocalii au o mare concentraţie de substanţe antioxidante, precum vitamina C, carotenoid şi bioflavonoid. Este recomandată includerea în dietă a fructelor de culoare galbenă/portocalie pentru că vă ajută în primul rând la: menţinerea unei inimi sănătoase; asigurarea unui aspect sănătos al corpului; întărirea sistemului imunitar; reducerea riscului de cancer.

Fructe de culoare galbenă/portocalie sunt: merele galbene, caisele, pepenele galben, agrişele, grepfruitul, lămâile, nectarinele, portocalele, mango, papaya, piersicile, ananasul, mandarinele.

Culinar.md vă recomandă o vitaminizare permanentă a organismului printr-un consum constant de fructe proaspete şi dacă se poate cât mai multe fructe bio cumpărate din piaţă, ci nu pe cele perfecte pe care le găsiţi în supermarketuri.

Mira Tănase
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *