În numărul trecut am început să vă vorbesc despre cât este de esenţial să consumi fructe de diverse culori pentru a te bucura din plin de beneficiile acestor alimente.
În acest număr voi vorbi despre alte două game de culori, dintre cele mai importante.
Verde (pentru o sănătate de fier) - legumele de culoare verde au o mare concentraţie de substanţe fitochimice, precum indoli şi luteină, care atrag atenţia cercetătorilor datorită proprietăţilor antioxidante. Este recomandată includerea în dietă a fructelor şi legumelor de culoare verde pentru că ajuta la: reducerea riscului de cancer, asigurarea unui aspect sănătos al corpului; întăresc osatura şi dinţii.
Fructe şi legume de culoare verde: avocado, mere verzi, struguri verzi, kiwi, lămâi verzi, pere verzi, broccoli, varză de Bruxelles, varză chinezeasca, fasole verde, ţelină, castraveţi, spanac, salată verde, ceapă verde,mazăre, ardei verde, Zucchini (face parte din familia dovleceilor).
Alb (pentru vitalitate) - fructele şi legumele albe şi cafenii au o mare concentraţie de substanţe fitochimice. Conţin alicină, întâlnită mai ales în plantele legumicole din grupa cepei. Este recomandată includerea în dietă a fructelor şi legumelor de culoare albă şi cafenie pentru că ajută la reducerea riscului de cancer, combat bolile de inimă, menţin colesterolul din sânge la un nivel normal.
Fructe şi legume de culoare albă/cafenie: banane, pere galbene, curmale, nectarine, piersici, conopidă, usturoi, ghimbir, ciuperci, ceapă, păstârnac, cartofi, gulii, porumb.
Câţi dintre noi nu îşi doresc o viaţă cât mai lungă şi mai sănătoasă? Tocmai de aceea, Culinar.md vă recomandă o vitaminizare permanentă a organismului printr-un consum constant de fructe şi legume proaspete - dacă e posibil, cât mai multe produse bio cumpărate din piaţă, nu cele „perfecte” pe care le găsiţi în supermarket.
Dacă nu avem noi grijă de sănătatea noastră, nu o va face nimeni altcineva în locul nostru. Cu jumătăţi de măsură nu ajungem să ne atingem scopul, avem nevoie de voinţă, perseverenţă şi înţelepciune în luarea deciziilor corecte.
www.culinar.md
|
Colapsul Uniunii Sovietice, dincolo de implozia imperiului comunist, a creat o serie de probleme tuturor statelor ex-sovietice, una dintre cele mai stringente devenind cea a existenţei, în teritoriul acestora, a unui contingent uriaş de forţe armate ale unei formaţiuni statale noi...
( ) Citeşte tot articolulPuține mâncăruri sunt asătzi mai faimoase și mai apreciate în întreaga lume decât pizza.
( ) Citeşte tot articolulPârjoala este un fel de mâncare românesc, preparat mai ales în Moldova, din carne tocată, în general de porc sau în amestec cu oaie, vită sau pasăre, amestecată cu ouă, produse de panificație sau morărit (pâine uscată, pesmet sau făină...
( ) Citeşte tot articolul