Cofondatoarea CARITATE.MD intimidează o jurnalistă de la RISE Moldova: Știu că ai nevoie de mulți bani pentru operația la ochi

publicat în Actualitate pe 19 Februarie 2018, 14:21

După ce RISE.MD a publicat o anchetă video, întitualată: „Bani din caritate”, a venit și reacția cofondatoarei caritate.md, Sfetlana Sainsus, care spune că este denigrată pe nedrept. 

În material se vorbește despre o grupare criminală care identifică minori grav bolnavi, le fac publică povestea și adună sume impunătoare de bani din donațiile oamenilor, iar ulterior, beneficiarii sunt direcționați la un spital din Turcia, unde medicii simulează efectuarea intervențiilor chirurgicale. Platforma caritate.md este vizată în investigație ca fiind în cârdășie cu infractorii.

Svetlana Sainsus scrie pe pagina sa personală de Facebook că va face o conferință de presă și „show-ul va continua”. Potrivit ei, „asta se întâmplă atunci când nu ești ascultătoare în R. Moldova și nu vrei să te supui”. Femeia zice că i s-a propus să dea 20 de mii de lei ca ancheta să nu fie publicată, dar ea a refuzat. 

 

Din postare se vede clar că Svetlana Sainsus a încercat să intimideze jurnalista care a realizat investigația: „Apropo Liuba, succes la operația la ochi la care visezi demult să o faci în Belgia. Știu că ai nevoie de mulți bani și sper din suflet că după reportaj o să poți în sfârșit să o faci! Mi-i scârbă de voi! Mi-i scârbă de tot...”, a mai scris cofondatoarea caritate.md pe Facebook.

Mai multe detalii despre afacerea cu bolnavi puteți citi pe rise.md

TIMPUL.MD