Astăzi 22 Februarie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 19:08
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 17 Februarie 2017, ora 14:14

Colaborare mai strânsă între județul Botoșani și raionul Drochia

Marime Font

Un protocol de colaborare între Muzeul Judeţean Botoşani şi raionul Drochia a fost semnat joi în cadrul unei vizite efectuate de o delegație din Republica Moldova la Consiliul Județean Botoșani.

Preşedintele CJ Botoșani, Costică Macaleţi, însoţit de Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Judeţean și Vasile Grădinaru, preşedintele raionului Drochia, Petre Ababei, şeful Secţiei de Cultură, Cristina Ţurcanu, specialist al aceleiaşi secţii, alături de invitaţi şi reprezentanţii multor instituţii de cultură din judeţul Botoșani, au participat la un seminar privind proiectele transfrontaliere, la Sala Polivalentă a Muzeului de Istorie.

Ulterior, delegaţia din Republica Moldova a vizitat Muzeul de Istorie şi Etnografie din Botoşani, scrie Monitorul de Botoșani.„Instituţia noastră îşi propune crearea unui cadru propice facilitării relaţiilor de colaborare între autorităţile administraţiei publice locale din cele două state şi vizează dezvoltarea acestora în toate domeniile”, a precizat Costică Macaleţi.

Recent, preşedintele CJ Botoșani a fost în delegaţie în raionul Drochia, unde a semnat un protocol care vizează dezvoltarea colaborării în domeniul culturii şi artei. Macaleți a declarat că încearcă să lanseze sau să relanseze şi proiecte cu finanţare europeană, cum ar fi cel de reabilitare a clădirii Muzeului Judeţean.

infoprut.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md