Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 25 Septembrie 2018
Abonamente

 
 

Actualitate 20 Februarie 2018, ora 16:35

Colaborare privind promovarea lecturii și patrimoniului de carte

Marime Font

Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Centrul de Excelență în Industria Ușoară vor colabora în domeniul educațional și cultural prin promovarea lecturii și patrimoniului de carte.  

Acordul de parteneriat între cele două instituții a fost semnat marți, 20 februarie. După ceremonie, Biblioteca Națională a donat un lot de carte, literatură artistică, bibliotecii Centrului de Excelență, scrie IPN.

Directorul general al Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, și-a exprimat speranța că odată cu semnarea acordului se va mări numărul de vizitatori ai instituției pe care o conduce, deoarece accesul elevilor care își fac studiile la Centrul de Excelență în Industria Ușoară va fi facilitat. Acestora le vor fi eliberate permise speciale, cu acces larg la resursele informaționale ale Bibliotecii Naționale. „Prin acest acord ne luăm angajamentul să îmbogățim biblioteca voastră cu literatură bună, după posibilitate de specialitate, dar și literatură artistică”, a spus Elena Pintilei.Alexandra Raeţchi, directorul Centrului de Excelență în Industria Ușoară, a spus, la rândul său, că și până acum instituția pe care o conduce și Biblioteca Națională au colaborat, dar neoficial. Directorul și-a exprimat speranța că elevii vor fi cititori fideli ai Bibliotecii Naționale, deoarece se apropie sesiunea, iar biblioteca din cadrul instituției nu face faţă tuturor solicitărilor elevilor. „Fondul de carte de care dispun cele două biblioteci pe care le avem în cadrul instituției lasă de dorit. Numai cu aportul dumneavoastră noi considerăm că succesele elevilor noștri vor fi pe măsura așteptărilor”, a spus Alexandra Raeţchi.

Potrivit acordului semnat, bibliotecarii Centrului de Excelență în Industria Ușoară vor fi instruiți de către specialiștii Bibliotecii Naționale cum să sporească accesul elevilor la informație. Iar, o parte din cărțile Bibliotecii Naționale vor putea fi date cu împrumut Centrului de Excelență, pentru o anumită perioadă. 

Sursa: ipn.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul