Actualitate

Colegul de facultate al lui Putin a devenit proprietar a 20% din cea mai mare rafinărie din Rusia

„Despre faptul că fostul coleg de facultate al președintelui rus Vladimir Putin și proeminentul avocat Nikolai Egorov a obtinut 20% din actiunile rafinăriei Antipinsk a declarat proprietarul principal al companiei – Dmitri Mazurov. Egorov a devenit co-proprietar al rafinăriei în 2015, dupa ce și-a exercitat opțiunea (de cumparare -n.r.)”, – se spune în declarația oficiala a companiei.

O altă opțiune, reprezentand 25% din actiuni, o are și fostul biatlonist Vladimir Kalașnikov.

Egorov și Kalasnikov ar fi acordat împrumuturi la fondarea rafinăriei, care au fost transformate în opțiuni de cumparare, a explicat Mazurov.

Nikolai Egorov este cunoscut drept fost coleg al lui Vladimir Putin și un influent avocat. El este co-proprietar al uneia dintre cele mai importante firme de avocatura din Rusia – „Egorov, Puginski, Afanasiev and Partners”.

Rafinaria Antipinsk este activul principal al grupului New Stream, care include, de asemenea, traderul elvețian omonim și rafinăria Mariysk. Antipinsk se afla pe locul 14 in clasamentul companiilor cu cea mai rapidă creștere în Rusia, potrivit unui top realizat de RBC.
pagimaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *