Culinar.md

Combate astenia printr-o alimentaţie sănătoasă

Deşi se pare că ţi-ai împlinit somnul şi nu ai lucrat prea intens la serviciu, dimineaţă te simţi epuizată şi cafeaua nu mai are efect… De ce? E primăvară şi rezerva de vitamine e pe sfârşite şi nu acoperă necesităţile organismului, în care s-au acumulat şi toxine. Cum ne putem ajuta organismul să depăşească această perioada dificilă? Printr-o alimentaţie corectă şi foarte bine gândită. Este recomandat să reducem consumul de paste făinoase şi dulciuri, substituindu-le cu toate sursele de vitamine accesibile.
Cerealele reprezintă o combinaţie ideală de vitamine şi minerale, ceea ce ne va ajuta să avem energia necesară în această perioadă. E bine să consumăm zilnic o porţie de cereale cu lapte sau iaurt. Gustoase şi uşor de preparat, cerealele conţin fibre, minerale, vitamine şi carbohidraţi, fiind foarte importante pentru menţinerea echilibrului alimentar şi implicit al sănătăţii. Sunt recomandate la orice vârstă, aşa încât obişnuieşte-i şi pe cei mici să le consume. Nu-ţi va fi deloc greu – cerealele sunt delicioase şi de o varietate deosebită. Fructele sunt de asemenea importante în această perioadă, fiind bogate în antioxidanţi şi vitamina C şi, în funcţie de gust, le poţi consuma ca atare sau în combinaţie cu cereale. O altă posibilitate este să combini cerealele cu miere, aceasta fiind deosebit de sănătoasă şi bogată în vitamine. 

Mănâncă patru-cinci mere pe zi, portocale şi morcovi sau fă o salată din crudităţi, amestecând mărul cu morcov şi sfeclă şi adăugând o mână bună de pătrunjel verde tocat. O sursă de vitamina C, importantă în prevenirea gripei, e şi varza murată. Bea cât mai multe sucuri, care sunt o sursă nu numai de vitamine, dar şi de pectine.

Mira Tănase
www.culinar.md

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *