Sănătate

Combate răceala la primele semne

Nasul înfundat, durerile în gât sau de cap, starea de somnolenţă şi de ameţeală continuă, capul greu şi puseurile de tuse ne macină… Atunci când simţi că răceala începe să îşi facă simţită prezenţa în organismul tău, poţi lua câteva măsuri.

Bea multă apă

Hidratarea ameliorează simptomele de gât inflamat sau nas înfundat. Chiar dacă nu poţi, în momentul în care simţi că răceşti trebuie să faci eforturi pentru a bea cât mai multă apă, sucuri naturale sau supe.

Gargară cu apă sărată

Gâtul iritat poate fi liniştit, dacă faci gargară cu apă cât mai sărată. Sarea ajută la reducerea inflamaţiei din gât, la curăţarea mucoasei şi îndepărtarea bacteriilor.

Desfundă-ţi nasul

Un spray nazal care conţine apă de mare ajută foarte mult. Dacă foloseşti un spray nazal pe bază de apă de mare, imediat după ce simptomele au apărut, intensitatea acestora poate fi redusă. Înainte de culcare fă inhalaţii. Chiar dacă este neplăcut să stai cu capul într-un castron cu apă fierbinte în care ai picurat ulei de pin, vei vedea că starea de răceală se va ameliora treptat.

Miere şi lămâie

Consumă miere. Poţi să o diluezi într-un ceai cald sau chiar să o mănânci. Nu uita de lămâie. Dacă poţi, stoarce o lămâie întreagă în cana cu ceai. Vitamina C te va ajuta foarte mult.

Odihnă

Dacă eşti odihnită, organismul luptă mai bine cu virusul care a provocat răceala. Încearcă să stai în pat măcar două zile. Dacă acest lucru nu se poate, nu te speti cu munca la birou. Organismul e slăbit şi nu poate să facă faţă şi să răspundă tuturor sarcinilor pe care le facem atunci când suntem sănătoase.

Mănâncă mai sănătos

Alege alimente bogate în proteine, alimente din cereale integrale şi legume care conţin antioxidanţi.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *