Actualitate

Comemorarea lui Valeriu Boboc, bărbatul ucis de poliţişti în tulburările din aprilie 2009

După şapte ani de la nenorocirea care le-a răpit pentru totdeauna fiul părinţii lui Valeriu Boboc spun că trecerea anilor intensifică durerea.

"Durerea poate este şi mai mare ca în primii ani pentru că-n primii ani nu îţi dădeai seama. Erai în şoc şi primul an şi chiar şi al doilea. Aceasta este aşa o durere, care nu poate să dispară decât însăşi cu dispariţia mea sau a soţiei mele", povesteşte tatăl.

Bărbatul spune că suferinţa este mare şi pentru că cei, care se fac vinovaţi de producerea tragediei, nu au fost pedepsiţi: "Până la urmă s-a găsit un ţap ispăşitor, un Ion Perju. S-a mai găsit Papuc şi Botnari, fostul ministru şi comisar aşa şi au fost achitaţi. Numai pe Perju l-au condamnat 10 ani, dar asta nu e de ajuns, fiindcă Perju este un participant. El a fost iniţiatorul, dar ce stă după spatele lui, ce a urmat. Nimeni nu a vrut să investigheze".

De la mormântul lui Valeriu a lipsit fiul său, Dragoş, în vârstă de nouă ani, care a plecat împreună cu mama la înmormântarea bunicii. La cimitir a venit primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă cu mai mulţi tineri.

"Voi încerca să vin în fiecare an cât voi avea putere şi sănătate. În primul rând ca om pentru că e nedreptate ceea ce s-a întâmplat cu Valeriu Boboc la şapte aprilie 2009", a spus primarul general.

"Ţin minte eram încă student la Universitatea de Medicină şi profesorii nu ne permiteau, dar la insistenţa noastră nu a fost de voia lor şi respectiv tot "torentul" a plecat în Piaţă. Ţin minte şi atunci o zi cu soare", povesteşte un participant la acele evenimente.

Valeriu Boboc a fost omorât în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, la vârsta de 23 ani. Fostul poliţist Ion Perju, învinuit de moartea acestuia, este dat în căutare internaţională. Acesta este de negăsit, după ce a fost condamnat în primăvara anului trecut la 10 ani de închisoare de magistraţii Curţii de Apel.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *