Actualitate

Comercializarea plantelor vernale strict interzisă

Într-un comunicat de presă Agenția „Moldsilva” informează populația despre necesitatea ocrotirii speciilor de plante rare, în acest sens a fost emis ordinul nr. 31 „Cu privire la măsurile de ocrotire a speciilor de plante cu regim special de protecţie”.

Conform prevederilor ordinului, întreprinderile silvice subordonate în cooperare cu organele de poliţie, reprezentanţii agenţiilor şi inspecţiilor ecologice teritoriale, vor asigura respectarea legislaţiei în vigoare. Astfel, vor fi monitorizate permanent, în special locurile de creşterea plantelor vernale, pentru a depista şi a anihila, contravenţiile, care vizează, colectarea şi comercializarea plantelor rare şi a părţilor acestora „flori, frunze, muguri, tulpini, ramuri, rădăcini, bulbi, rizomi”.

Amintim că, în aceasta perioadă a anului sunt frecvent remarcate cazuri de recoltare și vânzarea ilegală a plantelor vernale care se află sub protecția statului, ca: ghiocelul, crocusul, brînduşa, dediţelul, ruscuţa primăvăratică, floarea vântului, laleaua pestriţă, laleaua Biberstein, omătuţele.

Atât în municipiul Chişinău, cât şi pe traseele naţionale are loc comercializarea acestor plante vernale în zonele Leușeni, Orhei, Călărași și Ungheni. Persoanele, care comit aceste infracțiuni în conformitate cu Codul Contravențional riscă o amendă de până la două de lei.

Timpul.md (D.R.) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *