Politică

Comisar european către viceprim-ministrul Galbur: Chişinăul să elaboreze o foaie de parcurs privind reformele

Oficialul european a venit cu sugestii în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur, care s-a aflat luni, 8 februarie, într-o vizită de lucru la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de externe, comisarul european a încurajat implementarea reformelor economice şi structurale, în particular, în domeniul justiţiei, combaterii corupţiei, consolidării sectorului financiar-bancar. El a mai subliniat importanţa continuării dialogului cu societatea civilă şi reluării cooperării cu partenerii externi de dezvoltare în vederea depăşirii problemelor cu care se confruntă în acest moment Republica Moldova. Johannes Hahn a sugerat elaborarea unei foi de parcurs cu termeni de executare pentru reformele şi acţiunile prioritare.

Ministrul de externe Andrei Galbur i-a înmânat comisarului european o scrisoare din partea prim-ministrului Pavel Filip adresată preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker în care se relatează despre paşii ce urmează să fie efectuaţi de către Guvernul moldovenesc în vederea promovării reformelor necesare şi redresării situaţiei social-economice din ţară.

Referindu-se la realizarea Planului naţional de acţiuni privind implementarea Acordului de Asociere, Andrei Galbur a subliniat faptul că noul guvern este hotărât să lichideze, până la reuniunea Consiliului de Asociere din mijlocul lunii martie, restanţele înregistrate la acest capitol.

Ambii oficiali au împărtăşit viziunea că reuniunea apropiată a Consiliului de Asociere va constitui un element de evaluare obiectivă a rezultatelor înregistrate şi o platformă pentru stabilirea în comun a priorităţilor pentru perioada imediat următoare. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *