Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 09:03
Abonamente

UE / Nato 4 Mai 2017, ora 07:50

Comisar european: Europa investește în viitorul său

Marime Font

Fondul European de Dezvoltare Regională (ERDF) oferă sprijin de peste 10 miliarde de euro în perioada 2014-2020 pentru finanțarea activităților profesionale independente și crearea afacerilor pentru tinerii antreprenori din Europa, susține comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu. 

"În perioada 1-7 mai 2017 au loc diverse evenimente în cadrul Săptămânii Europene a Tineretului (SET), prin urmare este momentul să ne punem o întrebare legitimă: ce face UE pentru tineretul nostru, pentru fundația societății noastre europene? Răspunsul este: de fapt, destul de mult. Nu doar prin Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor (Youth Employment Initiative —YEI), al cărei buget se ridică la 6,4 miliarde de euro, dar și prin Politica Regională. În linii mari, Fondul European de Dezvoltare Regională (ERDF) sprijină ceea ce eu aș numi o creștere prietenoasă a angajărilor pe baza unor strategii teritoriale, care permite sprijinirea tinerilor antreprenori prin finanțarea activităților profesionale independente, a microîntreprinderilor și, în linii mari, crearea afacerilor. Iar când spun "sprijin", mă refer la peste zece miliarde de euro pentru perioada 2014-2020", a explicat Corina Crețu, într-o postare pe blogul personal, intitulată "Săptămâna Europeană a Tineretului 2017: Europa investește în viitorul său".

Oficialul adaugă că Fondul European de Dezvoltare Regională investește și în infrastructură, pentru a face tineretul mai bine pregătit pentru viitor, aproape trei miliarde de euro fiind disponibili pentru infrastructura școlară în UE."Astfel de investiții îmbunătățesc accesul la educația de calitate ridicată, care este într-adevăr "fundația societății noastre". Și, credeți-mă, este vorba de calitate ridicată! O mare parte din munca mea o reprezintă călătoriile în Europa pentru a vedea eu însămi ce se face cu fondurile alocate prin politica regională și nu o să vă vină să credeți câte proiecte deosebite am vizitat, de la școli primare la universități și centre de pregătire vocațională. Și dacă vorbim acum de acestea, să știți că fără o astfel de finanțare, ele nu ar fi reușit să furnizeze o educație de asemenea calitate", susține Corina Crețu.

Oficialul menționează și "Corpul european de solidaritate", lansat la inițiativa președintelui Comisiei Europene, Jean-Paul Juncker. Deoarece oferă tinerilor europeni cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani posibilitatea de a lucra la proiectele Interreg (proiecte finanțate de UE care implică regiuni din mai mult de o țară), "Corpul european de solidaritate" oferă tinerilor șansa de a lucra peste hotare, de a învăța noi competențe, de a folosi alte limbi, ceea ce îi va ajuta în cariera lor profesională.

Comisarul european pentru politică regională amintește însă că la nivelul UE rata șomajului în rândul tinerilor, de 21,1%, este mai mult decât dublă față de rata generală a șomajului, de 9,8%.

Corina Crețu își încheie postarea urând tuturor tinerilor, care sunt viitorul UE: "O Săptămână fericită a Tineretului", oriunde ar trăi aceștia în UE. "Europa este de partea voastră, bazați-vă că vom continua să vă sprijinim", dă asigurări comisarul european pentru politică regională.

sursa: agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md