Ultima oră

Comisarul Cociorvă şi-a dat demisia, după două luni de activitate

Cociorvă şi-a dat demisia, după ce a fost acuzat de mai multe persoane, inclusiv publice, de implicare în evenimentele din aprilie 2009. El a declarat că această decizie a luat-o înainte de a discuta cu primu-ministru şi a respins, în acelaşi timp, toate acuzaţiile care i s-au adus.

În cadrul vizitei sale, premierul Filat a cerut ca oamenii legii vizaţi de anchetele despre 7 aprilie, să se autosesizeze şi să-şi dea demisia.

Printre acuzaţiile care i s-au adus anterior se numără participarea în acţiunile de reprimare iniţiate de fosta guvernare comunistă opt ani la rând, implicarea activă în desfăşurarea campaniei electorale din 5 aprilie în favoarea comuniştilor, împreună cu alţi funcţionari de rang înalt etc.

Cociorvă figurează, de asemenea, în calitate de martor pe cazurile de tortură din aprilie 2009 asupra lui Anatol Matasaru. Pe atunci el deţinea funcţia de şef al departamentului Situaţii Operative din cadrul MAI. Anatol Mătăsaru susţine că are robe care confirmă că la indicaţia lui Cociorvă a fost reţinut de mai multe ori şi dus la Comisariatul General de Poliţie (CGP), unde a fost bătut cu picioarele.

În martie 2010, primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă a făcut public, în cadrul emisiunii „În PROfunzime”, un ordin dat de Sergiu Cociorvă în faţa a 60 de poliţişti în noaptea dinspre 7 spre 8 aprilie 2009. „Este coordonat cu viceministrul Zubic. Ne deplasăm la str. Puşkin, unde a fost spart un butic de presă. Apoi, îi reţinem pe toţi protestatarii de la str. Puşkin la monumentul lui Ştefan cel Mare şi îi ducem la poliţie”.

Cociorvă activează în MAI din 1989. Odată cu plecarea lui Papuc de la conducerea Ministerului de Interne, acesta a fost destituit din funcţie. La 12 noiembrie 2009 a fost restabilit în funcţia de şef adjunct al DSO a MAI, de către actualul ministru de Interne, Victor Catan. Tot atunci, în scop de serviciu, a fost detaşat în funcţia de comisar interimar al CGP. Din 19 februarie 2010 a deţinut funcţia de comisar general al CGP.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *