Politică

Comisarul european pentru politici regionale: Republica Moldova să meargă mai departe cu reformele

”Republica Moldova trebuie să meargă mai departe cu reformele și procesul de negociere pentru aderarea la Uniunea Europeană și, odată ce va adera, sigur va beneficia de mult mai mulți bani din fondurile europene”, a afirmat Corina Crețu.

Comisarul european a subliniat în continuare că Uniunea Europeană își menține angajamentul pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova și că există programe importante în ceea ce privește agricultura și zonele rurale.

”Republica Moldova este unul din statele cu o rată mare în mediul rural. Prin programul european de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, semnat în 2015 între UE și Republica Moldova, UE va oferi Moldovei 64 de milioane de euro pentru îmbunătățirea competitivității și modernizării în special a sectorului agroalimentar, pentru dezvoltarea zonelor rurale și creșterea nivelului de trai al cetățenilor”, a declarat Corina Crețu.

Comisarul european a mai subliniat că Republica Moldova este unul dintre cei trei parteneri estici asociați cu care Uniunea Europeană are legături politice și economice puternice, fiind primul partener din Est care a obținut liberalizarea vizelor în 2014. De asemenea, a adăugat Corina Crețu, ‘Republica Moldova este țara care primește cel mai mare volum, pe cap de locuitor de asistență, fonduri UE în vecinătatea estică’.

În același interviu, comisarul european pentru politici regionale și-a exprimat speranța ca Republica Moldova ‘să realizeze toate reformele necesare astfel încât după 2019, cât mai curând posibil, să intre în marea familie europeană’.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *