Moldova

Comisia Europeană îndeamnă Republica Moldova să continue reformele

în cadrul unei întrevederi cu o delegaţie a Comisiei Europene, aflată în vizită în Republica Moldova. Oficialii europeni au îndemnat autorităţile de la Chişinău să continue reformele, păstrând ritmul şi chiar accelerându-l, stabilind priorităţi clare împreună cu Guvernul şi termene definite de implementare, transmite IPN

Potrivit unui comunicat de presă remis de legislativ, Andrian Candu a menţionat că Programul legislativ de realizare a angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere pentru anii 2015-2016 stă la baza stabilirii agendele sesiunilor parlamentare pentru anul 2016. „Există voinţă pentru a schimba lucrurile în bine. Am început energic sesiunea de primăvară, având obiectivul ferm de a continua reformele într-un ritm cât mai accelerat. În primele două şedinţe ale Parlamentului am discutat şi aprobat legi importante, aşteptate de mult, atât de societate cât şi de partenerii de dezvoltare. Şi pentru săptămâna viitoare sunt pregătite pentru a fi discutate un şir de acte legislative importante”, a declarat Andrian Candu.

Şeful legislativului a menţionat că Parlamentul îşi propune să asigure cât mai rapid aproximarea legislaţiei naţionale la acquis-ul comunitar, sincronizarea acţiunilor legislativului şi ale Guvernului în implementarea Acordului de Asociere. De asemenea, îşi propune implicarea mai activă a societăţii civile în procesul legislativ. În altă ordine de idei, preşedintele Parlamentului a menţionat că, în premieră, legislativul va beneficia de un consilier UE de nivel înalt, care, prin expertiza oferită, va contribui la consolidarea capacităţilor Parlamentului în implementarea Acordului de Asociere.

Părţile au discutat, de asemenea, despre procedura de selectare a guvernatorului Băncii Naţionale. Andrian Candu a subliniat că, după ce săptămâna viitoare vor fi desfăşurate interviurile cu candidaţii la funcţia de guvernator, urmează să propună Parlamentului candidatura selectată.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *