Spectacole

Compania Cirque du Soleil a fost vândută

Compania Cirque du Soleil va fi vândută fondului de investiţii TPG Capital LP and Fosun Capital Group, deţinut de conglomeratul chinezesc Fosun International Ltd, potrivit unor surse apropiate de familia lui Guy Laliberté.

Al doilea fond de pensii din Canada, Caisse de dépôt et placement du Québec, ar putea cumpăra 10% din acţiuni, însă negocierile sunt încă în derulare.

TPG Capital and Fosun a ajuns în stadiul final al negocierilor iniţiate pentru a achiziţiona Cirque du Soleil, a anunța Reuters.

Guy Laliberté deţine 90% din această companie, al cărei sediu general se află la Montréal, celebră în lumea întreagă pentru show-urile sale acrobatice. Fondatorul va păstra 10% din acţiunile sale, în urma acestei tranzacţii.

Istoria Cirque du Soleil a început în 1984, de la un grup de 20 de artişti de stradă. În prezent este o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are aproximativ 4.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.200 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe, din aproximativ 40 de ţări, de pe şase continente, s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până acum de Cirque du Soleil.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *