Afaceri

Companii din noua tari vor participa la “Moldconstruct si “Moldenergy”

175 de companii vor participa la expozitiile internationale specializate "Moldconstruct", editia a XV-a, si "Moldenergy", editia a XIV-a, care se vor desfasura in perioada 17-20 martie curent, la Centrul "Moldexpo" din Chisinau.

Ion Pascal, viceministru al Constructiilor si Dezvoltarii Regionale, a subliniat intr-o conferinta de presa, ca "Moldconstruct-2010" este o expozitie internationala specializata de arhitectura, tehnologii, echipamente, scule si materiale pentru constructii. In anul curent, la ea vor participa 130 de companii din Austria, Belarus, R. Moldova, Italia, Rusia, Romania, Polonia, Turcia si Ucraina. Aceasta expozitie are menirea de a contribui la dezvoltarea pietei de constructii, la stabilirea contactelor de afaceri pe plan international, la un schimb benefic de experienta intre specialisti, fapt ce va conduce la solutionarea problemelor generate de criza economica si la dezvoltarea ulterioara a companiilor si a bransei in ansamblu.

"Vizitatorii vor putea obtine ultimele informatii despre servicii si materiale de constructii noi, despre solutii si tehnologii moderne, eficiente si economicoase pentru edificarea cladirilor in conditiile actuale, despre lucrarile de reparatie, de design peisagistic si decorul interiorului etc. In cadrul programului de afaceri pentru specialistii in domeniu, Ministerul Constructiilor si Dezvoltarii Regionale va organiza un seminar cu tema "Materiale de constructii si sistemul de reglementare tehnica in domeniu", a mai relevat oficialul.

In aceeasi conferinta, Ilarion Popa, viceministru al Economiei, a remarcat ca Expozitia internationala specializata de tehnologii de conservare a energiei, instalatii termice si de alimentare cu gaze, echipamente de conditionare a aerului "Moldenergy" reprezinta un proiect unic in republica. Aceasta propune solutii complexe pentru sistemul energetic, industrie, sectorul social, demonstrand astfel ultimele realizari din domeniul energetic la scara mondiala si contribuind la implementarea lor in complexul energetic din R. Moldova.

Popa a specificat ca la editia din anul curent vor participa 45 de companii din R.Moldova, Romania, Rusia si Ucraina, care vor oferi noi realizari din domeniile energetic, electrotehnicii si eficientei energetice.

"Moldenergy" mai inseamna si un amplu program de afaceri pentru specialistii in domeniu, in cadrul caruia vor avea loc un sir de seminare si prezentari, unde vor fi puse in discutie tendintele de folosire a tehnologiilor de consum redus de energie, utilaje si materiale pentru solutionarea diverselor probleme din domeniul incalzirii si aprovizionarii cu apa calda, in baza unor surse alternative /colectoare solare, pompe geotermale si altele, a precizat Ilarion Popa.

Cele doua expozitii vor fi organizate de Centrul International "Moldexpo" in colaborare cu Ministerul Economiei si cu Ministerul Constructiilor si Dezvoltarii Regionale.

Dupa moldpres

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *