Eveniment

Computere noi pentru elevii liceului „L. Blaga” din Tiraspol

Computerele au fost oferite de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a Guvernului României, în cadrul unui proiect comun cu Primăria municipiului Chişinău privind susţinerea învăţământului de limbă română de dincolo de Nistru.

Potrivit primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, decizia de a oferi sprijin pentru şcolile de limbă română din Transnistria a fost luată în noiembrie trecut, când Liceul „L. Blaga” a sărbătorit 20 de ani de activitate. „Copiii şcolilor de limbă română din Tiraspol, în condiţii mult mai dure, nu-şi uită identitatea, apără şi promovează limba română şi au speranţa că într-o bună zi vor face parte din nou din Republica Moldova, fără nici un fel de bariere şi după aceea din întreaga familie europeană”, a declarat primarul de Chişinău, citat de Serviciul de presă al primăriei.

Edilul capitalei a mai precizat că în proiectul Bugetului municipiului Chişinău pentru anul 2012 sunt prevăzuţi câte 200 mii lei pentru fiecare şcoală cu predare în limba română din regiunea transnistreană.

Prezent la eveniment, Eugen Tomac, Secretar de Stat în Guvernul Românei a menţionat că pentru reprezentanţii Departamentului pentru Românii de Pretutindeni este o bucurie să răspundă unei solicitări din partea Primăriei municipiului Chişinău şi a acorda sprijin elevilor care învaţă limba română din regiunea Transnistreană.

La rândul său, Ion Iovcev, directorul liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol a mulţumit donatorilor pentru această donaţie, una foarte utilă în procesul educativ. „Noi, în stânga Nistrului, suntem ambasadorii limbii române şi ai românismului, care păstrăm valorile naţionale şi limba română”, a mai spus directorul liceului „Liceului Blaga”

N.R.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *