Actualitate

Comunistii au inchis frontiera cu Romnia

Vamesii moldoveni au inchis incepand cu 8 dimineata punctul de trecere a frontierei de la Sculeni, anunta NewsIn, urmand ca persoanele care vor sa intre in R. Moldova din Romania sa fie directionate catre alte puncte vamale. Intre timp insa, moldovenii au ferecat si pe vama Leuseni, motivand ca li s-au defectat calculatoarele. Astfel, peste 50 de cetateni romani si moldoveni au fost intorsi miercuri dimineata de la vama. NewsIn relateaza ca cetatenilor romani nu li s-a permis accesul cetatenilor romani pe motiv ca nu detin invitatii oficiale.

Cetatenii moldoveni care s-au intors miercuri dimineata in Vama Albita-Vaslui au povestit ca au fost tinuti in Vama Leuseni ore in sir, nejustificat, si nu au fost lasati sa intre in propria tara, vamesii spunandu-le, intr-un tarziu, ca toata reteaua de calculatoare s-a defectat. Oamenii au fost orientati catre Punctul Vamal Oancea, din judetul Galati.

In ultimele ore, la Vama Leuseni un singur grup, format din 20 copii cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani, a fost lasat sa treaca in RM, dupa ce toata noaptea a fost tinut in vama. Copiii se intorceau dintr-o excursie efectuata in Romania, la Timisoara.

De asemenea, marti seara, mai multi jurnalisti romani reprezentand TVR si agentiile de presa straine Reuters, AFP si EPA au fost intorsi din drumul catre Chisinau, de catre vamesii moldoveni de la Giurgiulesti, punctul de trecere a frontierei din dreptul municipiului Galati. Jurnalistilor li s-a refuzat intrarea in Moldova fie sub pretextul lipsei acreditarilor si invitatiilor, fie pentru ca nu ar fi avut documente pentru aparatura.

Potrivit unor surse din Politia de Frontiera romana, numarul persoanelor carora nu li s-a permis intrarea in R. Moldova se ridica la aproape 300, dintre care 20 de jurnalisti.

Cotidianul.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *