Actualitate

Comunistii au refuzat sa negocieze cu AIE

Alianta pentru Integrare Europeana a invitat astazi PCRM la negocieri privind formarea noilor organe de conducere in R. Moldova, comunistii insa nu au venit. Dupa o perioada de asteptare, liderii Aliantei si-au exprimat atitudinea fata de gestul PCRM.

Serafim Urecheanu, presedintele AMN a subliniat ca Partidul Comunistilor a dat dovada de „lipsa de curaj si iresponsabilitate totala, fapt ce demonstreaza ca dictatura comunista trebuie sa se finalizeze.” Mihai Ghimpu, liderul PL a declarat ca „pe 29 iulie alegatorii au ales schimbarea si spre deosebire de comunisti toata societatea si toata Europa a inteles acest lucru.” Marian Lupu, presedintele PD a accentuat inca o data ca „PCRM greseste amarnic spunand ca vreau sa ajung presedinte al tarii, nu avem o idee predeterminata, obiectivul nostru este sa evitam alegerile anticipate.” Vlad Filat, liderul PLDM a remarcat ca PCRM doreste sau nu, dar va fi nevoita sa poarte o discutie cu AIE, si „daca acest lucru nu s-a intamplat astazi, se va intampla vineri, pe 28 august”, cand va avea loc prima sedinta a noului Parlament.

Amintim ca pe 21 august, in timpul ceremoniei de inmanare a legitimatiilor de parlamentari, Vlad Filat i-a transmis presedintelui PCRM invitatia de a participa la negocieri cu AIE. Raspunsul lui Voronin a fost scurt: „Va rog s-o dati lui Mandru” (Victor Mandru este sef al aparatului CC al PCRM). Liderii AIE a spus ca nu vor mai face asemenea invitatii Partidului Comunistilor, tinand in secret numele celor care vor fi inaintati pentru posturile de presedinte al tarii, presedinte al Parlamentului si prim-ministru.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *