Editorial

Comuniştii au trecut la atac cu berbecul

În schimb, directivele comuniştilor şi presa lor lucrează în stil „Iskra”, atacând masiv referendumul şi Alianţa. Este un atac cu berbecul pus la cale de Partidul Comuniştilor care ştie că – deoarece Voronin nu mai are dreptul să candideze – reprezentantul său nu are nicio şansă să câştige eventualele alegeri prezidenţiale cu participarea întregului popor. Iată de ce comuniştii nu doresc referendumul care, prin schimbarea art. 78 din Constituţie, are un singur scop – deblocarea actualei crize politice creată de imposibilitatea de a alege şeful statului pe cale parlamentară. Totodată, comuniştii doresc să distrugă AIE prin crearea în societate a unui haos. Asta îi face să scoată ca vârf de lance o tactică bolşevică – prin minciună, să înfricoşeze lumea, s-o facă să-i urască pe Ghimpu, Filat, Lupu şi Urecheanu.

Bunăoară, comuniştii au lansat o campanie masivă pentru a induce în eroare populaţia privind scopul referendumului, spunând că, prin această acţiune, liberal-democraţii urmăresc uzurparea Puterii, aderarea la NATO şi unirea cu România. La sigur, se vor găsi mulţi moldo-ivani care vor crede acestor minciuni, în cazul în care democraţii au să tacă, aşteptând de la alegători pară mălăiaţă în gura lui Nătăfleaţă. O altă lovitură este ameninţarea moldovenilor aflaţi ilegal la munci peste hotare precum că, dacă vor participa la referendum în secţiile de votare deschise acolo suplimentar, se vor da de gol în faţa poliţiei locale şi vor fi deportaţi.

Culmea cinismului e că presa comunistă – în special, NIT – îi avertizează precum că ar exista o înţelegere între guvernarea de la Chişinău şi ţările europene privind deportarea conaţionalilor noştri aflaţi ilegal la munci în străinătate în schimbul facilitării regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni. PCRM se teme de votul gastarbeiterilor – avangarda proeuropeană a R. Moldova – şi forţează şi ideea fraudării masive a alegerilor în străinătate… Dar cred că cea mai periculoasă mişcare a comuniştilor pentru actuala statalitate şubredă a R. Moldova este chemarea lor şi mobilizarea unor pături ale societăţii la boicotarea referendumului din 5 septembrie. Lucrul acesta se face cu apucături interfrontiste, de parcă ar fi ale structurilor lui Antiufeev de la Tiraspol. Ca la comandă, chemarea CC al PCRM privind boicotarea referendumului a fost susţinută de Adunarea Populară din autonomia găgăuză, de Consiliul municipal Bălţi, Consiliul orăşenesc Basarabeasca, raionul Dubăsari, localitatea Pârliţa din raionul Ungheni…

Dacă vor continua cu asemenea ritmuri, comuniştii vor reuşi să adâncească până la inflamabil prăpastia dintre păturile proeuropene şi cele proruseşti din societatea noastră. Iar lumea aşteaptă căruţa electorală a liberalilor şi democraţilor din AIE, altminteri, nu va reuşi să se dezmeticească din atacul cu berbecul al comuniştilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *