Moldova

Comuniştii cer anchetarea raportului procurorului general

 Constituirea comisiei de anchetă a fost solicitată de fracţiunea PCRM, sub pretextul că Valeriu Zubco a prezentat în Parlament un alt raport decât cel la care a făcut referire preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

„Având în vedere că audierea procurorului general este publică, anumite informaţii nu pot fi declarate. Acesta este şi motivul pentru care v-am solicitat anterior ca audierea să aibă loc cu uşile închise”, declara Marian Lupu la şedinţa Parlamentului de săptămâna trecută.

Potrivit lui Victor Popa, preşedinte al Comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi şi vicepreşedinte PL, „este dreptul deputaţilor să vină cu iniţiative, însă Parlamentul este cel care decide în cele din urmă. Din punct de vedere tehnic, Comisia parlamentară nu are nicio obiecţie”.

„În raportul procurorului general s-a făcut aluzie că unii înalţi demnitari care ocupă funcţii în Guvern, precum şi o majoritate parlamentară, sunt implicaţi în dosare penale cu privire la evaziunea fiscală, vamă, medicamente etc. Cred că scopul comisiei de anchetă, fără a putea interveni în activitatea Procuraturii Generale şi a cere vreun dosar penal, este de a afla pentru ce acţiuni sunt anchetaţi aceşti demnitari. Numele demnitarilor de mult nu mai este un secret”, a declarat Victor Popa pentru TIMPUL.

Amintim că procurorul general a prezentat în plenul Parlamentul un raport de activitate. „Am acceptat să vin în faţa dvs. pentru a clarifica acuzaţiile aduse. Nu am de gând să mă răfuiesc public. Voi face anumite declaraţii despre anumiţi politicieni corupţi doar dacă va exista o decizie parlamentară în acest sens", a declarat săptămâna trecută Valeriu Zubco.

Tot în şedinţa de astăzi va fi discutat şi Proiectul de lege privind aprobarea Strategiei de reformare a sectorului justiţiei pentru anii 2011-2016. Proiectul va fi prezentat de către un responsabil din partea Ministerului Justiţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *