Actualitate

Comunistii-disidenti s-au dus la Moldova Unita

Parlamentarii Victor Stepaniuc, Vladimir ?urcan, Valentin Guznac si Ludmila Belcencova, care au parasit PCRM la inceputul lui decembrie, au anuntat marti ca adera la Partidul „Moldova Unita”. Potrivit lor, in zilele urmatoare, alte cateva persoane vor parasi PCRM si vor adera la acest partid, care se bazeaza pe principii si doctrine social-democrate.

„Acest proiect politic va permite realizarea ideilor de consolidare a statului, a poporului moldovenesc, crearea statului social-democrat bazat pe drept”, a spus ?urcan. „Spatiul de stanga este foarte larg si intruneste circa 60% din electorat, care dupa ultimele alegeri a fost dispersat. „Moldova Unita” isi propune sa consolideze aceste forte pentru a oferi tarii un viitor mai bun”, crede el.

La intrebarea, ce vor face daca nu vor avea loc alegeri anticipate, ?urcan a raspuns ca in cazul acesta va fi incalcata grav Constitutia. „Insa sunt convins ca alegerile parlamentare vor avea loc in toamna anului 2010”, a declarat el, mentionand ca acest proiect politic nu a fost creat pentru a participa in alegeri, ci pentru a oferi electoratului o alternativa in fata PCRM”. Cei patru parlamentari au venit si cu o adresare catre comunisti in care isi expun viziunile privind lacunele si erorile PCRM, precum si motivul pentru care l-au parasit. Ei considera inacceptabila situatia in care PCRM, fiind la guvernare opt ani, a sfarsit printr-o drama politica ce a avut loc pe 7 aprilie. „Politicile promovate de PCRM pe plan intern si extern au discreditat si au adus prejudicii enorme partidului”, au declarat parlamentarii.

La ultimele alegeri la care a participat „Moldova Unita” a acumulat 0,22%.

Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *