SIESTA cu papion

Comunistii la mare…belea

Epigraf:

I-am vazut intinsi la soare
Si pe loc m-am dumerit:
Daca-s rosii la culoare,
Clar cu dansii: s-au parlit!

„Mare-i gradina Ta, Doamne!”, exclama crestinii nostri cand vad ce fac, aud ce vorbesc si afla ce mai pun la cale liderii comunisti. Au fost buni tartorii si in primavara, nu-i vorba, dar acum, cand li s-a urcat canicula la cap, chiar sunt dusi cu pluta. Si nu-i mai ajuta nicio mare, oricare ar fi – Rosie, Alba, Neagra sau Moarta. Dar ei se caznesc, totusi, s-o faca… mai mare si mai lata. Ei nu vor si nici nu mai pot s-o lase moarta. Treaba, nu marea. Ei merg in alegeri ca la ultima batalie, pe viata si pe moarte, cantand „Internationala”, imnul celor „oropsiti ai sortii”. Voronin cu Oleg al sau, cu cele doua miliarde de dolari la cont, sunt oropsiti ai sortii… Intelegeti ce vreau sa spun sau, adica ce vrea sa spuna el, atunci cand le canta „Internationala” flamanzilor cu pensia de 25 de euro? Cica „cel care a fost un nimeni, a ajuns sa fie totul”. Pai asa si este, vedem cu ochii nostri. Niste rasuri au ajuns sa conduca tara… Iar celor care au fost gospodari si oameni cu scaun la cap comunistii le-au luat totul – cu hapca si i-au deportat, acum 60 de ani, la ursii albi. Nu la Marea Neagra, nici la cea Alba, unde grangurii rosii se bronzeaza chiar si in campanie electorala.
Pentru ca au fost mare belea pe capul nostru, acum comunistii sunt la mare. La mare… belea. (I.D.)

Vladimir Voronin:
MARE foc au aprins bolsevicii nostri in octombrie, adica la 7 noiembrie 1917, la Petrograd. Dar pe Lenin nu l-a ajuns capul sa aprinda batimantul Smolnii, vorba lui Marian Lupu, si acesta a ramas nereparat. In schimb, pe Hitler l-a dus mintea sa aprinda Reichstagul. Totusi, eu am fost cel mai smecher: am trecut prin foc amandoua batimantele, vorba lui Marian Lupu, Presedintia si Parlamentul. Iar pe anticomunisti, adica antistatalisti, i-am trecut prin foc si… bata. Asta sa se stie! Asa sa scrie si sa spuna cronicarii nostri de la „Moldova Suverana” si „Moldova 1”.

Zinaida Greceanai:
MARE cumpana va asteapta, copii, daca n-o sa votati comunistii… Da’ o sa-mi veniti dupa asta sa protestati in fata Guvernului! Noi de-amu ne-am pregatit pustile, ca sa va impuscam. Va spun ca o mama: Mamelor, aduceti toti copiii la urne sa voteze, dar nu-i lasati dupa asta sa protesteze, caci Presedintia si Parlamentul sunt stricate si noi nu mai avem ce strica…

Iurie Rosca:
MARE smecherie-s alegerile astea, credeti-ma! Numai acel care stie cu cine sa mearga castiga intotdeauna. Uitati-va la mine si sa nu ziceti ca nu v-am spus: eu sunt impotriva puterii, ori sunt cu puterea. A treia varianta nu exista.

Eugenia Ostapciuc:
MARE ninune pe fata pamantului! Moldova are isare la mare! Am si merg si eu si ma plimb pana in Turcia cu vaporu’, cu „Sfanta Elena”, ca cica ii al nostru, da’ nu vorgheste nimi pi moldovnesti, si nici n-are cine li coace pirojoaci moldovnesti di la Soroca.

Maria Postoico:
MARE vedeta e Ala Pugaciova. Dar si eu, daca am sa ma coafez in toata ziua la frizeria parlamentului, n-am sa raman mai proasta. O sa vedeti!

Victor Stepaniuc:
MARE rascoala a fost la Chisinau, la 29 iulie 2009! V-o spun eu, ca istoric, care de-amu-s doctor si fac istorie cum vreau eu. Numai sa ma ajute Voronin, Rosca si Papuc!

Mark Tkaciuk:
MARE conspiratie in sanul Partidului Comunistilor. Iar el isi mai permite, totusi, sa-si expuna sanul rosu la soare. Pazea! Exemplul lui Marian Lupu prezinta un mare pericol!

Vladimir Misin:
MARE nevoie si liberalii istia pe capul meu! Dar si comunistii nostri is buni: aistia, mai tineri, vor sa ma deie pe doua bete afara din conducere. Mai rabdati, rebiata, ca eu nu vi-s Marian Lupu, sa ma faceti sa-mi strige lumea: Lupu la oi!”…

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *