Social

Comunistii si deputatii lui Turcan l-au salvat pe Muruianu

Desi chestiunea privind demiterea presedintelui Curtii Supreme de Justitie (CSJ), Ion Muruianu, a fost inclusa in ordinea de zi a sedintei de vineri a parlamentului, discutarea ei a fost amanata pentru aceasta saptamana, din lipsa de cvorum.

Presedintele CSJ a fost criticat, in cadrul audierilor parlamentare, in legatura cu numeroasele dosare pierdute de RM la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului. Spicherul Mihai Ghimpu a spus ca numarul dosarelor pierdute la CEDO a crescut dupa alegerea lui Ion Muruianu in fruntea CSJ in 2007. „Domnule Muruianu, am tot asteptat sa va dati demisia, dar deoarece nu ati facut-o, eu va cer demisia!”, a spus Ghimpu. De asemenea, mai multi deputati din cadrul AIE au facut declaratii impotriva lui Muruianu, referindu-se atat la „performantele” justitiei din timpul conducerii sale, cat si la ultima sa declaratie, facuta la adresa presei, acuzand-o ca ar fi jucat un rol „diabolic si distructiv” in problema dosarelor de la CEDO.

„Judecatorii sunt singurii responsabili de hotararile pe care le iau si nimeni nu le poate influenta deciziile”, a spus, in replica, presedintele Curtii Supreme de Justitie. El sustine ca toti cei 440 de judecatori moldoveni ar avea cel putin un caz pierdut la CEDO, in afara de cinci magistrati, abia angajati in serviciu…

I.S.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *