Actualitate

Concediu paternal: „Mi se pare o idee grozavă”

 

Gaiană, 28 ani

Din câte cunosc în țările Europene acest serviciu este implementat de mult timp. Am întâlnit astfel de cazuri în Italia. Cred că concediul paternal este foarte important, deoarece, și mama are nevoie de ajutor. Și apoi de ce nu? Dacă acest lucru îi aduce satisfacție soțului și am încredere că se va descurca. Probabil, în R. Moldova, aceste cazuri se întâlnesc mai rar.

Ala, 50 de ani

Nu sunt împotrivă, dacă mamei îi merge bine la serviciu, are o perspectivă în viitor, atunci tatăl ar trebui să stea acasă cu copilul. Nu văd nimic rău în asta. Unii tați se descurcă mult mai bine la capitolul educație. Într-o familie în adevărată, toți membrii ar trebui să se implice în educația copilului. Astfel, acesta va primi mai multă atenție și dragoste din partea celor apropiați.

Grigore, 57 ani

Evident. Este un lucru absolut normal. Dacă soția are un salariu mai mare, atunci e un lucru binevenit. De ce credeți că un tată nu ar putea să crească copilul în locul mamei? Eu în trecut le-am oferit copiilor mei tot timpul liber de care am dispus, mai ales în weekenduri. Poate chiar mai bine ar fi, dacă tatăl ar avea grijă de copil, întrucât, bărbații sunt mai severi.

Gheorghe, 27 ani

Nu sunt de acord ca mama să lucreze în timp ce bărbații stau cu copiii, întrucât, mama trebuie să se ocupe de copii. În nici un caz nu am să-i permit soției să lucreze, chiar dacă salariul ei ar fi mare și ar avea mai multe oportunități la serviciu decât mine.

Teodora, 30 de ani

Da, deoarece și femeile trebuie să aibă ocazia de a se realiza. Copiii îi faci în doi, astfel, și educați ei trebuie în doi. Cred că totul depinde de situație, însă nu aș lăsa copilul în grija soțului înainte ca acesta să împlinească un an. Doar mama știe când, cum și cu ce trebuie să-l hrănească. Sunt bărbați cărora nu le este frică să stea cu micuții, au mai mult curaj, alții nu. În mare parte depinde și de soț.

Iurie, 33 ani

Cred că e mai mult negativă decât pozitivă. Totuși mama e cea care trebuie să educe copilul. Eu cred că bărbații nu-i vor putea oferi îngrijirea necesară unui copil. Dar în cazul în care soția are un salariu mai mare, atunci cred că se poate face abatere de la regulă.

Vincenzio, 49 ani

Mi se pare o idee grozavă. De fapt în alte state se practică de mult timp și inevitabil este o idee foarte bună. Eu nu că aș fi, eu chiar sunt de acord să rămân acasă alături de copil și cred că este corect să procedez așa.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *