Actualitate

Concert dinBasarabia, de Ziua Unirii cu România

Formația etno-rock din Republica Moldova, Zdob și Zdub, din 1994 combină diferite stiluri muzicale și promovează folclorul românesc autentic, susținând concerte în peste 20 de țări europene. Trupa a obținut locul 6 la concursul Eurovision în 2005 și a cântat pe aceeași scenă cu mari artiști și trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park, etc.

Alternosfera este o formaţie de Rock alternativ, înfiinţată în decembrie 1998 la Chişinău. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP. În luna octombrie a anului 2015, Alternosfera a lansat albumul “Haosoleum”, ultima parte a tripticului “Epizodia”, printr-un concert inedit la Arenele Romane din Bucureşti. De asemenea, trupa a primit, pentru al patrulea an consecutiv, titlul “Best Romanian Alternative Rock Band 2016”, în urma unui concurs anual organizat de Metalhead.ro.

Cuibul, formație acoustic funk din Basarabia, a fost înființată în 1991 de către Igor Dîna, producătorul Zdob și Zdub, și reactivată în 2013, cu participarea unor instrumentiști de seamă și a tinerei soliste Lidia Scarlat. Trupa colaborează cu o casă de discuri și diverși artiști consacrați de la București și în ultimii ani a cântat în deschidere pentru The Cardigans și Morcheeba.

Rupt este o trupă funk rock din Republica Moldova, un proiect al renumitului basist şi producător muzical din Chișinău, Alex Calancea. Acesta a adunat în jurul său cei mai buni instrumentişti de peste Prut pentru a oferi publicului muzică rock de calitate. Trupa „RUPT” este formată din Alex Calancea – chitară bas, Andrei Glavan – voce, Nickel Russu – tobe, Saric Vatavu – chitara și Serghei Ivanov – clape. 

Infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *