Europa Culturii

Concurs national pentru jurnalisti: UE si RM: aspectele cooperarii

Cu ocazia Zilei Europei, Delegatia Comisiei Europene in Moldova lanseaza concursul national „Uniunea Europeana si Moldova: aspectele cooperarii”, destinat jurnalistilor specializati in tematica asistentei si cooperarii moldo-europene. La concurs sunt invitati sa participe jurnalistii din Republica Moldova, angajati ai tuturor categoriilor mass-media – presa scrisa, on-line, TV si radio. Bloggerii activi, de asemenea, sunt incurajati sa participe.

Concursul va fi deschis in perioada mai – septembrie 2009. In cadrul acestuia vor fi organizate mai multe deplasari in teren, unde jurnalistii vor putea afla mai multe despre activitatile concrete ale proiectelor finantate de UE si rezultatele acestora.

Participantii se vor inregistra pana la data de 25 mai 2009, printr-un mesaj cu CV-ul atasat la adresa de email: office@synergy.md.

Evaluarea participantilor se va face in cadrul a trei categorii:
a. Audiovizual;
b. Presa scrisa, on-line, blogging;
c. Fotojurnalism;

Dosarul va cuprinde minimum cinci materiale proprii (zece pentru categoria fotojurnalism), aparute in perioada 10 mai – 30 septembrie 2009, in urna deplasarilor organizate, care sa abordeze diverse aspecte ale cooperarii Uniunii Europene cu Republica Moldova. Acestea vor fi prezentate in formatul corespunzator mediei de activitate: a) text MS Word si PDF pentru ziare si reviste, c) text MS Word si link pentru presa on-line, b) text MS Word si CD/DVD pentru radio si TV.

Sunt eligibile materialele prezentate in limba de stat sau in limba rusa. Dosarul se va depune pana la data de 2 octombrie prin posta sau personal la adresa:
Chisinau 2012, str. Bucuresti, 68, Synergy Eur/Est.

Juriul si criteriile de evaluare:

Formularele de participare vor fi examinate de catre un juriu independent, format din experti in domeniu si reprezentantii Delegatiei Comisiei Europene in Moldova. Membrii juriului vor aprecia materialele in baza urmatoarelor criterii: acuratetea informatiei, obiectivitatea si profunzimea abordarii, originalitatea perspectivei din care este tratat subiectul, gradul de corespundere cu tematica propusa.

Premiile pentru fiecare categorie:

Premiul I – laptop
Premiul II – € 500
Premiul III – € 200

Nota bene! Materialele depuse nu se vor returna. Delegatia Comisiei Europene isi rezerva dreptul de a republica materialele, cu mentiunea autorului.

Persoana de contact: Tudor Stefan, Synergy Eur/Est – Communications, Research & Public Affairs, +373.22.233.423, +373.069.14.34.88, tudor.stefan@synergy.md.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *