Afaceri

Concurs naţional pentru şcoli: Dacă ai avea zece mii de euro…

De aceea, dar şi cu ocazia inaugurării, în septembrie 2011, a unui locaş nou la Chişinău, Biserica Nouapostolică din Moldova lansează o provocare pentru toate şcolile din Moldova, şi anume: „Dacă aţi avea zece mii de euro…”. Astfel, toate şcolile din republică sunt invitate să vină cu propuneri curajoase şi bine inspirate, ce ar contribui într-o formă sau alta la îmbunătăţirea procesului educativ, ridicarea calităţii cunoştinţelor, deschiderea perspectivelor de viitor. Nu se va da prioritate ideilor legate de lucrări de construcţie şi reparaţie, de procurarea mobilierului şi a calculatoarelor. Expuneţi povestea şcolii voastre, realizările, dar şi problemele cu care vă confruntaţi şi soluţiile pe care le credeţi optime, şi trimiteţi-le, până la 30 aprilie, pe adresa or. Chisinau, str. Mitropolit Varlaam 88/14 sau la e-mail: m.luchian@nak.ch, persoană de contact Marina Luchian, tel. 022.22.61.33.

„În condiţiile unei profunde şi lungi crize economice, a unor provocări noi din partea civilizaţiei, devenim tot mai conştienţi că şcoala are rolul şi obligaţia de a forma elevul pentru a se adapta mai bine la noile schimbări, a stăpâni realizările predecesorilor, dar şi pentru a răspunde exigenţelor timpului. În condiţiile mai mult decât modeste în care activează, însă, şcoala nu poate face faţă acestor sarcini. De aceea, Biserica Nouapostolică îşi propune să vină cu un sprijin, mic în comparaţie cu necesităţile reale – un proiect în valoare de 100 mii de euro, pentru şcolile din ţară”, a specificat Marina Luchian, managerul proiectului. Propunerile vor fi analizate şi evaluate de o comisie mixtă, din care va face parte şi un reprezentant al Ministerului Educaţiei. Cele mai interesante şi mai îndrăzneţe idei, menite să îmbunătăţească activitatea instructiv-educativă sau activităţile extra-curriculare, vor fi sprijinite cu câte un grant de zece mii de euro. Toate şcolile participante la concurs vor primi câte un premiu din partea organizatorilor. Potrivit Marinei Luchian, organizaţia îşi propune să rezolve, astfel, anume problemele acute, văzute din perspectiva elevilor şi a profesorilor, pe care îi vizează direct. De aceea, organizatorii concursului solicită primăriilor să sprijine iniţiativele şcolilor din localitate. „Munca în comun ridică potenţialul energetic, spiritul de creativitate şi contribuie la sporirea rezultatelor propuse. Considerăm important ca autorităţile publice locale să-şi aducă chiar şi contribuţia financiară. Prin forţe comune scopurile propuse pot atinge un succes mai înalt”, a conchis managerul de proiect.

Biserica Nouapostolică activează în R. Moldova de 20 de ani. În afară de sarcina de bază a unei biserici, aceasta desfăşoară o amplă activitate de caritate, fiind sprijinită de Fundaţia umanitară a Bisericii Nouapostolice din Elveţia. Până în prezent, ea a finanţat diverse lucrări de reparaţie în şcoli şi grădiniţe din Cahul, Străşeni, Chişinău, Orhei, Otaci şi Călăraşi. Cu ajutorul fundaţiei, au fost săpate şi amenajate peste 40 de fântâni în diverse localităţi ale republicii, s-a procurat utilaj medical pentru spitale şi au fost sădite suprafeţe de pădure în Leova, Orhei şi Călăraşi. Astăzi, biserica lucrează într-un proiect de reparaţie şi amenajare a unei şcoli sportive din Călăraşi, care găzduieşte circa 130 de copii din grupa de risc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *