Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 09:34
Abonamente
 
 
 

Afaceri 13 Februarie 2016, ora 13:34

Concurs pentru asociaţiile de business de pe ambele maluri ale Nistrului

Marime Font

Asociaţia Obştească „Alternative Internaţionale de Dezvoltare” (AID) lansează un apel de participare la concurs pentru asociaţiile de business interesate de dezvoltarea organizaţională, îmbunătăţirea serviciilor prestate şi dezvoltarea cooperării cu organizaţii similare de peste Nistru.

Proiectul este realizat prin intermediul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, transmite IPN.

Potrivit anunţului AID, în cadrul unui concurs deschis vor fi selectate 10 asociaţii de business, câte 5 de pe fiecare mal al Nistrului. Câştigătorii vor beneficia de asistenţă şi ajutor tehnic pe parcursul a 2 ani, inclusiv instruiri în sfera gestionării asociaţiilor, abilităţilor de colectare a fondurilor şi atragerea investiţiilor, precum şi stabilirea contactelor de afaceri cu parteneri din alte ţări. De asemenea, aceştia vor beneficia de 2 călătorii de studiu peste hotare, precum şi de un grant în sumă de 5 mii de dolari per organizaţie.Vor fi eligibile asociaţiile obşteşti, uniunile de producători, patronatele, camerele de comerţ şi parteneriatele necomerciale. La evaluare vor fi luate în considerare realizarea activităţilor durabile, numărul de membri asociaţi/beneficiari acoperirea geografică vastă. De asemenea, se va atrage atenţie la manifestarea unui interes sporit de cooperare cu entităţi similare de pe celălalt mal al râului Nistru, pevenirea impactului negativ asupra mediului ambiant şi altele.

Dosarul de participare la concurs va conţine cererea de aplicare, declaraţia privind intenţia de a stabili legături de cooperare între entităţile de pe ambele maluri ale Nistrului, copia Certificatului de înregistrare care să ateste înregistrarea juridică a organizaţiei, copia Statutului organizaţiei. Totodată, este necesară şi o scurtă prezentare a activităţilor efectuate, materiale elaborate.

Termenul limită de depunere a aplicaţiilor este 4 martie, ora 16.00. Documentele pot fi expediate prin e-mail aid.info.ong@gmail.com sau în formă tipărită pe adresa: Asociaţia Obştească „Alternative Internaţionale de Dezvoltare”, str. Calea Ieşilor, nr. 10.

Sursa: IPN

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md