Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Artă 28 Noiembrie 2015, ora 14:04

Concursul de arte vizuale consacrat egalității de gen și-a desemnat laureații

Marime Font

La Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a avut loc ieri inaugurarea expoziției și premierea laureaţilor Concursului de arte vizuale „Egalitatea de gen în viziunea tinerilor”.

Evenimentul a fost organizat de instituția-gazdă în parteneriat cu Misiunea OSCE în R. Moldova și Asociația Obștească Gender-Centru în contextul Zilei Internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și a lansării Campaniei “16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen", care se desfășoară anual în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie.

Președintele Asociației Obștești Gender-Centru Valentina Bodrug-Lungu a menționat că acest concurs a avut drept scop dezvoltarea reflecției personale a tinerilor și tinerelor cu referire la egalitatea între femei și bărbați și a riscului violenței și necesitatea combaterii acesteia.La rîndul său, rectorul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Victoria Melnic, și-a exprimat satisfacția că studenții s-au implicat într-o temă foarte importantă cu impact educațional. ”Ei trebuie să înțeleagă că violența este un fenomen foarte urît, care trebuie să fie eradicat. Cu ajutorul lor, aceasta se va realiza”, a constatat Victoria Melnic.

La concurs au participat 18 tineri, care au prezentat 18 lucrări. Cu diplome de gradul I au fost distinși Vasile Burdilă și Gheorghe Panfile, cu diplome de gradul II – Natalia Melnicova și Cristina Romanciuc și cu diplome de gradul III – Nadejda Duca și Ana-Maria Donică. De asemenea, au fost înmînate cîteva diplome de excelență și, respectiv, de participare.

Potrivit organizatorilor, lucrările învingătorilor vor fi utilizate în diverse produse informaționale (broșuri, pliante etc.) ale Misiunii OSCE în Moldova.

Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul