Astăzi 18 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 17 Februarie 2018
Abonamente

Actualitate 22 Septembrie 2017, ora 08:05

Condamnat la închisoare cu executare, pentru că și-a închiriat garsoniera fără să declare

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Ştefan Laurenţiu Norocea, de 43 de ani, din Brăila, nu a prea avut noroc. Acesta a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că și-a închiriat garsoniera fără să declare la ANAF. A fost ”turnat” chiar de către unul dintre chiriași.  

Potrivit presei locale, prejudiciul pe care brăileanul l-ar fi adus statului român este de 72 de lei. Și, cu toate că omul a achitat acest prejudiciu, nu a scăpat de condamnare, pentru că Norocea mai avea o condamnare de 1 an de închisoare cu suspendare pentru că s-a sustras recoltării probelor biologice.

Așa că, ținând cont și de condamnarea mai veche, din 2015, magistraţii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe Ştefan Laurenţiu Norocea la o pedeapsă rezultantă de 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de “evaziune fiscală în modalitatea ascunderii sursei impozabile sau taxabile”. Norocea a încheiat un acord de recunoaştere a învinuirii, fiind condamnat, efectiv, la 8 luni de închisoare pentru evaziune fiscală.Tribunalul Brăila a dispus, potrivit legii, revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, rezultând astfel, pedeapsa de 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare. ANAF – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila a renunţat la pretenţiile civile pentru că inculpatul a achitat prejudiciul de 72 de lei înainte de începerea procesului. Norocea a fost obligat însă la plata unor cheltuieli de judecată de 200 lei. Cum era de aşteptat, brăileanul a declarat apel împotriva sentinţei Tribunalului Brăila, iar procesul “megaevaziunii” de 72 de lei se va relua la Curtea de Apel Galaţi.

O chiriașă l-a ”turnat” autorităților

În vara anului trecut, Norocea a fost contactat de o femeie pentru a-i închiria garsoniera. Bărbatul i-a pretins acesteia să achite în avans chiria pe o lună (550 de lei) și o garanție de 550 de lei. Cei doi au bătut palma, dar nu au încheiat niciun contract în acest sens. După numai o lună, femeia a plecat din garsonieră, deoarece s-a împăcat cu iubitul, și i-a cerut lui Norocea să-i returneze garanția. Cum bărbatul a refuzat, chiriașa a sunat imediat la 112 și l-a reclamat.

La data de 30 ianuarie 2017, Ştefan Laurenţiu Norocea a achitat cei 72 lei datoraţi Fiscului, însă tot nu a scăpat de dosar penal. Şi nu a scăpat nici de condamnare. Cazul se află acum în atenţia magistraţilor Curţii de Apel Galaţi, deoarece inculpatul a făcut contestație la decizia inițială.

libertatea.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul