MUSCA la Ararat

Conducerea primariei – castrata! Conducerea tarii – eutanasiata!

Dupa ce Voronin a propus ca lui Dorin Chirtoaca sa i se bage in slit un sobolan – caci „oricum e burlac” -, comunistii din CMC au venit cu alta idee, si mai nastrusnica. Consilierul comunist Valeri Pavlov a spus, la sedinta de martea trecuta, ca in locul cainilor vagabonzi mai bine ar fi castrata conducerea primariei.

In ultimele luni, la primarie se discuta mai des despre sterilizarea cainilor vagabonzi decat despre alimentatia copiilor sau alimentarea cu apa potabila, sau incalzire etc.

Maidanezii isi arata coltii mai ales dimineata, cand incerci sa faci sport, ca sa scapi de kilogramele acumulate stand toata ziua pe scaun la birou. Dar cand vezi cu cata ardoare ii apara pe patrupezi Valentina Dudnic, presedinta unei asociatii de protectie a animalelor, ti se pare ca aceasta e cea mai buna femeie de pe glob, e o super-femeie, a carei inima chifteste de dragoste. La sedinta CMC din 7 iulie, consilierul comunist Dmitri Nazarenko si-a amintit despre ziua in care un maidanez i-a facut din pantaloni sorturi. „Dupa cum se stie, cainele traieste de la 8 la 20 de ani si el nu musca cu organul pe care il sterilizam, ci cu caninii. Iar dupa sterilizare, cainele devine si mai agresiv”, a spus cu blandete consilierul comunist. El a mai adaugat ca maidanezii trebuie eutanasiati, caci „cainii care vor ramane in viata ii vor razbuna pe cei care nu au putut sa se nasca”, a adaugat consilierul.

Valentina Dudnic, enervata la culme de cele auzite, a sarit de pe scaun ca arsa, mai sa-l stranga de gat pe consilier, dintr-o pornire profund umana pentru patrupezi. „Dvs. trebuiti lichidat, nu cainii!”. Un alt consilier comunist, Valeri Pavlov, pe care, se pare, nu prea il interesa tema discutata, a venit cu o solutie: „Nu trebuie sa castram cainii, ci conducerea primariei”, a spus consilierul. „Castrati-l pe viceprimarul de ramura, adica pe Vlad Cotet, care, cu cinci minute mai devreme, tinuse un discurs despre situatia cainilor vagabonzi din municipiu”, si-a dat cu parerea consilierul AMN, Oleg Cernei. Cotet a sarit ca muscat de un maidanez cu rabie, protejandu-si bogatia cu atata stoicism, incat i se congestionase tot ce nu era acoperit de haine.

Atatea s-au intamplat in sedinta de marti, incat m-am buimacit cu totul. Nu am mai inteles, pana la urma, cine trebuie castrat: primarul, viceprimarul sau maidanezii? Si cine eutanasiat: seful statului, seful parlamentului sau seful executivului, caci, din cauza acestora, primaria capitalei a fost castrata de mijloace pentru „rezolvarea maidanezilor”. Cum sa nu te blochezi, daca si poetul ermetic Corduneanu, consilier si aparator mimetic al ideii ros-oranj de perpetuare a celor cu cerul gurii negru, a declarat cu emfaza ca „hangherii” trebuie sa lucreze mai atent, sa nu incite spiritele in societate. De fapt, e vorba de hingheri, dle consilier Corduneanu. M-au buimacit si cei care vin la primarie si protesteaza. In ultimul timp, de doua-trei ori pe saptamana, in fata primariei protesteaza ba iubitorii de animale, ba cei carora aceste animale le fac viata amara. Unii striga: crutati animalele! Altii: castrati-le sau eutanasiati-le, ca nu mai putem sa mergem linistiti pe strada din cauza lor! Cum sa nu chemi si hingherii la o sedinta a CMC, sa arate pe viu cat de grea si periculoasa este meseria lor intr-o societate in care unii iubesc atat de mult animalele, incat ii detesta pe cei care se tem pentru viata copiilor lor si sunt gata sa-i ia de gat pe acei care nu le impartasesc dragostea lor caineasca?

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *