Confirmare oficială că Jurnal TV și alte instituții media au MINȚIT! DIICOT anunță oficial că Vlad Plahotniuc nu este urmărit penal

publicat în Moldova pe 16 Noiembrie 2017, 12:46

În dosarul penal înregistrat la noi s-a dispus intentarea urmăririi penale in rem, adică nu față de persoane, ci față de faptă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălare de bani.

În cauză se efectuează în continuare cercetări pentru lămurirea tuturor aspectelor. Alte aspecte nu pot fi comunicate la acest moment, se arată într-un răspuns oficial oferit de DIICOT pentru Ziarul de Gardă.

Marți, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a calificat drept un fals grosolan informațiile difuzate de Jurnal TV, precum că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în România, în baza unui denunț al lui Veaceslav Platon. Gămurari a calificat aceste informații drept un „început prematur al campaniei electorale din partea partidelor politice în care se folosesc pe post de actori electorali criminali aflați în pușcării”.