Afaceri

Conflict pe drumul Orhei-Rezina. Şelin este acuzat că ar fi furat 3,5 milioane de euro

În 2007, licitaţia organizată pentru selectarea agentului economic care va reabilita drumul Orhei-Rezina a fost câştigată de întreprinderea mixtă Quadro-Design Plus (rebotezată apoi în Tehnorut). Potrivit extrasului din Registrul de stat al întreprinderilor şi organizaţiilor, acţionari ai acestei companii, în 2008, au fost firma românească Theo National Construct (director Toader Golovatiuc), SRL Şel şi C (condus de Victor Şelin) şi un cetăţean finlandez. Colaborarea primilor doi a degenerat însă într-un conflict financiar de proporţii.

„În 2008 au început neregulile. Domnul Şelin a făcut contracte fictive de împrumut cu firmele sale pentru executarea unor livrări de materiale de construcţie pe care noi nu le-am văzut niciodată”, a spus omul de afaceri român Toader Golovatiuc, care l-a cunoscut pe Şelin prin intermediul unui fin de cununie. Golovatiuc spune că a pierdut din cauza operaţiilor financiare ale lui Şelin 3,5 milioane de euro. Mai mult, Theo National Construct a fost scoasă din afacere, după ce firma Şel şi C a solicitat declararea nulităţii deciziei Camerei Înregistrării de Stat din anul 2007 prin care Theo National Construct SRL a fost admisă în ÎM Quadro Design Plus, iar Curtea de Apel din Chişinău, în persoan lui judecătorului, Gheorghe Creţu a admis cerinţele Şel şi C şi dispus executarea imediată a hotărârii. Acum, Toader Golovatiuc nu are acces nici la birourile sale din Chişinău pe care le-a ocupat Şelin. 

Pe de altă parte, directorul firmei Şel şi C, afirmă că Golovatiuc a primit 50% din acţiuni atunci când a devenit asociat la întreprinderea Quadro Design Plus. „Ulterior, dl Golovatiuc a preluat prin acţiuni raider încă 48 la sută de acţiuni”, a spus Şelin, care îl acuză pe fostul partener român de confiscarea ştampilei şi certificatul companiei mixte.

Viceministrul Transporturilor Boris Gherasim a spus că ministerul cunoaşte conflictul iscat în interiorul companiei care trebuie să reabiliteze drumul Orhei-Rezina. ”Noi cunoşteam situaţia lor financiară şi am făcut tot posibilul ca să întrerupem contractul cu ei, dat Curtea Supremă de Justiţie le-a dat câştig de cauză şi ne-a impus să colaborăm în continuare”, a spus viceministrul.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *