Politică

Congresul VII extraordinar al PLDM va avea loc la 20 martie

”Până atunci, PLDM va trece printr-un proces profund de lustraţie şi evaluare internă. PLDM începe o nouă etapă în istoria sa”, se arată într-o poastare pe Facebook, pe pagina oficială a partidului.

Partidul Liberal Democrat din Moldova (abreviat PLDM) este o formațiune politică de centru-dreapta din Republica Moldova. Congresul de constituire a partidului a avut loc la 8 decembrie 2007, președinte fiind ales Vlad Filat.

Grupul de inițiativă al partidului a fost centrat inițial în jurul lui Filat, fost membru marcant în Partidul Democrat din Moldova, care a fost dezamăgit de direcția luată de acea formațiune politică sub conducerea lui Dumitru Diacov. Curând, un număr foarte mare de filiale locale ale Partidului Popular Creștin Democrat, dezamăgite de politica de colaborare cu Partidul Comuniștilor din Republica Moldova condusă de Iurie Roșca, au trecut în masă la PLDM. Partidul a atras și un număr important de membri de vază ai societății civile.

La alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, PLDM a obținut 12343 la sută din sufragii, fiind reprezentat în parlament de 15 deputați. La alegerile parlamentare din 29 iulie 2009, PLDM a obținut 16,57 la sută din sufragii, fiind reprezentat în parlament de 18 deputați. La scrutinul parlamentar anticipat din 28 noiembrie 2010, PLDM și-a dublat rezultatele fiind acreditat cu 29,42 la sută din voturile alegătorilor, fiind reprezentat în parlament de 32 deputați.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, PLDM a obținut 20,16 % din sufragii, obținând 23 de mandate de deputat în parlament.

Judecătorii moldoveni au decis, în data de 18 octombrie, plasarea în arest preventiv a fostului premier Vlad Filat, acuzat de fraude bancare şi luare de mită. Fostul premier moldovean va contesta la o instanţă superioară decizia şi a depus o plângere penală împotriva denunţătorului său, Ilan Shor, pe care îl acuză că a făcut declaraţii false.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *